+ Başlığa Yanıt Yaz
12 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
13.07.2005 20:19 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İstanbul
Windows'la alakalı bir fikrim var. Yardım edermisiniz?
Normalde sizi bilmem ama benim windowsXP yükleme sürem ~25dk. Mantığıma göre bu hız başta bilgisayarın hızıyla orantılı. Ancak bir yerden sonra CD-Rom'un hızıyla orantılı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru bilemem. Bu süreyi daha da azaltmak için WindowsXP'yi DVDye kopyalasak ve XPyi bununla yüklesek sürenin yine mantığımca baya azalması lazım (~15dk falan olur herhalde-inşallah). Çünkü CD-Rom 52x ile saniyede 7800kb okur. DVD-Rom ise 16x ile 22160kb okur. Ben DVD'ye birebir kopyalamaya çalıştım. Olmadı. Sonra boot özellikli olarak baştan yazayım dedim. Bu sefer de yazdıkdan sonra okutmaya çalıştığımda okuyamadı. Neyse birincisi yukarıdaki yazdığım ne kadar doğrudur? İkincisi DVDden Windows yüklenir mi? ve üçüncüsü (yükleniyorsa tabi) elimdeki windows cd'sini dvd'ye birebir kopyalamak için bir program önerirmisiniz? (Nero olmaz. Çünkü nero ile sadece cd-cd ya da dvd-dvd kopyalanabiliyor. CD'yi harddiske atıp öyle çekmeye kalkışırsam da boot özelliği gider.) Bilgili arkadaşların fikir ve yardımlarını bekliyorum.
-
13.07.2005 22:15 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
www.windocs.org adresinde boot cd yapımı hakkında bilgi bulabilirsin. Kolay gelsin.
-
13.07.2005 23:04 #3
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- mersin
Bildiğim kadarıyla boot olabilmesi için orjinal windows CD'nin içerisinden "Microsoft Corporation.img" uzantılı dosyayı kopyalayacağın CD klasörüne atman sonra CD'ye çekmen gerekiyo.
Bunu da "iso buster" adlı bir programla yapabiliyorsun.Ayrıca fikir çok güzel,Windows'un bir çok versiyonunu yada Windowsla birlikte yüklediğin bir çok programıda işe dahil edebilirsin.
Kolay gelsin.. :lol:
-
13.07.2005 23:12 #4Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
windows kurulumunu DVD den yapmak muklaka bir miktar zaman kazancı sağlayacaktır ama öyle büyük bir beklenti içine girmemeni öneririm. tahminimce kazanacağın zaman 5 dk civarındadır,
uğraşmaya değer mi? buna sen karar ver..
-
13.07.2005 23:24 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Al de Baran
tavsiyem:
önce windows'u kur ve bilgisayarda kulalndığın ne kadar program varsa (gerekli olanlar tabi şişmesin sora bilgisayar ^^) yükle. ardından norton ghost 9'u bir yerden edinip (yada bir "free" program) kur ve tüm hdd'i (yada driver'ı) bootable bir kurulum dosyası haline getir ve dvd'ye yaz. bu şekilde hem bilgisayarın aptalca driver bulma kurma vs gibi dertlerden kurlur hemde kullandığın programları ardı ardına yüklemekten kurtulursun. kaç dk mı sürer? sadece o boyuttaki dosyayı DVD'den bilgisayara kopyalama sürene bağlı.
Benzer Başlıklar
-
internet ile alakalı bi sorum war lütfen yardım edin
reddevilhell tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 19.09.2006, 19:50 -
emulatör yardım edermisiniz lütfen
emreerdem07 tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 17.08.2006, 23:59 -
İlgili Moderatörler yardım edermisiniz...
ucahmetuc2 tarafından PCnet forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 11.09.2004, 13:33 -
Yardım edermisiniz?
Lemoreblackfox tarafından ASP ve ASP.NET forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 02.01.2004, 16:51

Alıntıyla Yanıtla

Ekran Kartı Hakkında
Bugün, 22:45 / Donanım