PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
16 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Bilgisayar saate göre kapansın!

arkadaşlar adsli yeni aldım bazen program indirmem gerekiyo ve bilgisayarımı açık bırakıyorum ama mesela download işleminin bitmesine 1 saat var bende 1 buçuk saat sonra pcmin kendiliğinden kapanmasını istiorum.şimdi sorum şu buna olanak tanıyan bir program varmı?varsa nerden bulabilirim?

Bir ara pcnet dergisi o programı verdi bende vardı ama arşivime öyle kabaca baktım bulamadım ayrıca o özellik bi de bios ta olabiliyo biostan ayarlıyosun istediğin zamanda açılıp kapana biliyo...

Bu senin kullandığın "indirme yöneticisi" ile ilgili. Bazı indirme yöneticilerinde "İndirme bittiğinde internet bağlantısını kes" ve "İndirme bittiğinde bilgisayarı kapat" gibi yararlı seçenekler vardır. Örneğin "Free Download Manager"da... Sorununuzu Free Download Manager yazılımını kullanarak giderebilirsiniz.

Varsayılan Programa hiç Gerek yok

Programa Hiç Gerek Yok

Bilgisayarını Zamanla Kapamak için Windows+R Tuşları ile yada Başlat>Çalıştır(Run) a gelerek

Shutdown -s -t 10 yazarsan Bilgisayarın 10 sn içinde kapanır.Eğer 1.5 saat sonra kapanmasını istersen bir saat 60 dakika, bir dakika 60 saniye 60x60=3600 sn ile bir saat yarısı da yarım saat olarak 1800 sn 3600+1800=5400 sn yazarsan bilgisayarın 1.5 saat sonra kapanır...
    Örnek açılmış bir zamanlama

shutdown -r -t 10 yazarsan bilgisayarın 10 sn sonra yeniden başlar...

Tabii Önüne bir pencere çıkacak Aynı Service packsiz bir bilgisayara bir ara bir virüs girmişti aynı onun gibi olacak ama virüs olmayacak...Ama İstersen Yaptığın Bu zamanlamayı Durdurmak ta istersen

shutdown -a yazarak işlemi iptal ettirebilirsin...

Açıklama: Shutdown -s zaten bilgisayarı kapatıyor önündeki timer(t) de olayı zamana bağlıyor olay bu, shutdown -s -t ve shutdown -r -t komutlarını dergide okumuştum ama shutdown -a yı kendim buldum

devilcerkez verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz. Fakat burdaki olay farklı. İnternetten birşey indiriyoruz. Ve biz bu indirme işlemi bittiğinde bilgisayarın kapanmasını istiyoruz.

Diyelim ki senin yönteminle bilgisayarı 1 saat sonra kapanacak şekilde ayarladık. Ya 1 saat içinde indirme işlemi bitmezse !!!! İşte o zaman başarısız oluruz.

Benzer Başlıklar

1. Pc niz Otomatik Kapansın.
    _nkA tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 16.01.2010, 14:56
  2. saate göre bilgisayar kapatımı
    hiphop8 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 03.12.2005, 11:19
  3. bilgisayarım otomatik kapansın
    blackboy_cyk tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 20.11.2005, 23:15
  4. Bilgisayar 1 saate ne kadar elektrik harcar?
    wolcanian tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 27
    Son Mesaj: 04.01.2005, 21:47
  5. internetten 16 saate bir düşüyorum
    kul tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 26.10.2004, 18:23