PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Ghost image'ını cd'ye boot olarak nasıl çekeriz?

Arkadaşlar bende norton ghost 9.0 var. C'nin yedeğini aldım diyelim. 4gb olsun. Hard disk'i tek bölüm olarak kullandığım için bunu DVD'ye çekmek istiyorum. Acaba aynen format+windows yükler gibi bi şekilde yapılabilir mi? Yani DVD'yi takıcam. CD ile başlat deyip format atmasını ve image'ı kurmasını izleyebilme olasılığım var mı?

Varsa eğer bu boot diski nasıl hazırlıcam arkadaşlar? Cevap veren arkadaştan Allah razı olsun...

format atarsın sonra 98 cdsi ile msdosa girersin. ghostu c ye atarsın.sonra ghostun imajını hdd ye atarsın yada atmazsın sen bilirsin. sonraki ghost işlemlerini biliyosun zaten. böyle yapabilirsin. kolay gelsin!..

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    ZONGULDAK

Alıntı Orijinalini Gönderen: pesimist
    format atarsın sonra 98 cdsi ile msdosa girersin. ghostu c ye atarsın.sonra ghostun imajını hdd ye atarsın yada atmazsın sen bilirsin. sonraki ghost işlemlerini biliyosun zaten. böyle yapabilirsin. kolay gelsin!..
    Ben bir kere Win ME'de İmajı cdlere attım,sonra formatı çaktım.Peşine Yüklemek istediğimde bir türlü başlatamamıştım.Sonra sırayla Windowsu ve diğerlerini teker teker kurmuştum(klasik olarak)..O tarihten itibaren de hiç ilgilenmedim..

Benim sorum :
    1)Şimdi kullandığım XP Pro da böyle bir olasılık varmı..?
    2)XPyi MSdos'da nasıl açacağız..(Yüklemek için bu gerekiyor mu ME'de gerekiyordu)

Açık bir şekilde anlatabilir misiniz?

.

intricate selam >> xpde format atmadan image alacaksan başlat/çalıştır/cmd yazım dos ortamına gir. sonra ghost u çalıştır. girmiyorsa ghost -ntill komutunu kullan..
    ama format atacaksan dediğim gibi 98 cd si ile boot edip dosa girmeniz yararnıza..

ntricate selam >> xpde format atmadan image alacaksan başlat/çalıştır/cmd yazım dos ortamına gir. sonra ghost u çalıştır. girmiyorsa ghost -ntill komutunu kullan..
    ama format atacaksan dediğim gibi 98 cd si ile boot edip dosa girmeniz yararnıza..
    Not: Eğer Kullandığın Xp NFTS dosya sistemini kullanıyorsa Win98 cd si ile format atamazsın... Fat32 kullanıyorsa 98 cdsi ile format atabilirsin...

Ayrıca Ghost'un yarattığı cd nin bootable yani otomatik çalışma özelliği olması gerekiyordu (tam hatırlamıyorum) ama 2003 versiyonu için yardımı http://www.kitapgibi.net/norton_ghos...ghost_2003.htm bu adreste bulabilirsin...

Benzer Başlıklar

1. Norton Ghost 9.0 'dan nasıl boot yaparım
    Kahraman-Corumlu tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 27.10.2006, 21:50
  2. norton ghost 9.0 boot cd si yapma
    alibayram tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 23.02.2006, 23:37
  3. norton ghost 10.0 boot disk
    memat tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 03.11.2005, 05:54
  4. norton ghost boot yardım
    ccaparli tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 11.08.2005, 23:51
  5. İşi Bilenlere Bir Sorum Var.VErileri Nasıl Çekeriz..
    Bilader tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 18.07.2005, 03:22