PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan ASP ile PHP aynı anda

Arkadaşlar bilgisayarımda ASP nin yanında (XP PRO kullanıyorum) PHP kullanmak istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?

evet bende kurdum ama sanırım çakıştı yalnızca php yi kullanıyorum.bende nasıl kullanacağımı bilmiyorum...

ASP biliyorsunuz IIS ile çalışıyor. PHP ise hem IIS hem de Apache ile çalışabiliyor. Fakat Apache ile çalıştırılması tavsiye ediliyor. Şimdi ilk önce PHP'yi kurun. Dolayısıyla APACHE web sunucusu kurun. Kurulum sorunsuz gerçekleşirse Apache web sunucusu 80 nolu porttan hizmet vermeye başlayacaktır.

Bundan sonra ASP çalıştırmak için IIS kurun. Kurulum sorunsuz olsa bile IIS çalışmayacaktır. Çünkü IIS de 80 nolu porttan hizmet vermek isteyecek, ama daha önceden Apache 80 nolu portu kendisine bağladığı için çakışma olacak. Bu durumda IIS'nin 85 veya 8080 gibi alternatif bir porttan hizmet vermesini sağlamalısınız.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul

PHP'yi IIS üzerine kurduğunuz zaman çakışma gibi bir sorun olmayacaktır. ama uzun vadeli bir çözümde olmayacaktır. belli bir süre sonra IIS üzerindeki PHP çalışmamaya başlıyor ve silip en baştan kursanız bile çalışmıyor (kendimden biliyorum)

o yüzden en mantıklı çözüm, eburhan'ında dediği gibi PHP'yi apache üzerinde çalıştırmaktır..

Benzer Başlıklar

1. aynı anda birçok kişiye aynı mail i atmak???
    memogoze tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 13.08.2006, 15:28
  2. aynı anda aynı bilgisayardan msn
    dramaj125 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 18.04.2005, 22:25
  3. 98 de aynı anda 9 download
    ergin_53 tarafından Windows İpuçları forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 30.10.2004, 13:22
  4. Aynı Anda İki Program