PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
15 sonuçtan 11 - 15 arası sonuçlar

Başlık: donma sorunu

  1. #11

    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    Advanced Dungeons&Dragons
    Mesaj
    232

    Varsayılan

    Win32/Adware.AdInstaller ve IMeshBar.Inst

    başka bir tür adware'i siliyor ama IMeshBar.Inst.exe denen dosyayı silemiyordum.Sağol önerin için ama msconfig'den uzantı nasıl iptal edeceğim?...I-Mesh'i sildim ve gözükmüyor Başlangıçta...özür dilerim böyle oldu çünkü tekrar taratınca farkettim!!I-mesh kendini bir dosyanın içine yazmış bu değeri kaldırmadan bir yolu yok gibi...

    Bu arada zamanında yüklediğim program i-mesh 5.0 yüklememenizi tavsiye ederim..."spyware free" yazıyor ama içinde adware var!!! :evil:

  2. #12

    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    Advanced Dungeons&Dragons
    Mesaj
    232

    Varsayılan

    KonyaLi senin dediğini denedim yaptığımın basamakları şunlardı:
    1-regedit kayıt defterinde "Ver..." komutu kullanarak bir yere yedekledim.
    2-sistem geri yüklemeyi kapattım;Bilgisayarım>özellikler>sistem geri yükleme başlığından.
    3-regedit'ten bulduğum dosyanın registry adres değerini (sadece adresi uzantı değeri değil) sildim.
    4-msconfig'den tüm "başlangıç" programları "Tümünü devre dışı bırak" ile kapattım ve bilinmeyen yayımcılı "hizmetler"i kapattım.
    5-tekrar başlattım.
    6-oradaki registry'nin tekrar oluştuğunu farkettim.
    7-registry'yi tekrar sildim.
    8-msconfig'den "başlangıçı" kontrol ettiğimde bir hizmetin kendini açtığını farkettim ve onu tekrar kapadım.
    9-yeniden başlattım.
    10-makina ÇÖKTÜ!!!!
    Şimdi windows'u tekrar yükledim ve mcaffee ile tarattım bir dialer buldu "Adiras.exe" veya onun gibi bir şey Spy-bot S&D alarm veriyordu ama durduramamış...ve daha 1 hafta önce sildiğim "aDidaX2k.dll" ve "AdiDaX32.dll" isimlerini değiştirip "AdaDiX2k.dll" ve "aDadiX32.dll" yaparak yerlerini almışlar bu makina beni deli edecek arkadaşlar çözüm bulunmasa da size bu bilgileri verme zorunluluğu hissediyorum makinalarınızı kontrol edin ve lütfen beni suçlamayın aldığım makina hangi dang*la*ın elinden çıktığını bilmediğim bir ikinci el ve beni deli ediyor!!

  3. #13

    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    Advanced Dungeons&Dragons
    Mesaj
    232

    Varsayılan

    Offffffffff!!!
    millet birincisi "dist.belnk.com" bu siteyi yasaklı siteler bölümüne alın "alexa" adlı cookie-dataminer/malware geliyor.
    ikincisi Mail'im spam bombardımanı altında W32/Sober.W@mm gibi bir massmail spammer aynı anda birçok kullanıcıya birden fazla yaklaşık şöyle bir 10 tane mail atıyor hepsi bomber kaynaklı tahminen.Şimdi Norton Internet Security 2005 buldum silemiyor ama engelleyebiliyor öneririm.
    üçüncüsü arkadaşım i-mesh'in suçsuz olabileceğini indirdiğim link'e kurnaz hacker'ın tekinin ad-ware ekleyebileceğini söyledi.Sadece indirdiğiniz yere dikkat edin.
    beni delirtti sadece ne zaman format atacağımı bilmiyorum sağolun umarım beni delirten şey size iyi bir kaynak olur
    Saygılarımla...

  4. #14

    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    Advanced Dungeons&Dragons
    Mesaj
    232

    Varsayılan

    en sonunda buldum hacker'ın teki "DivX_32f.dll" ve "DivX32c.dll" diye iki dosya açmış açıklamasını-yani mouse'u üzerine getirdiğinizde açılan sarı pencere aktarıyorum:

    AçıklamaivX ; ) ...gerisini hatırlamıyorum bir şeyler daha yazıyor büyük bir öfkeyle sildim dosyayı çünkü!!şu anda şinirden gülüyorum hatta!!!
    Şirket:Hacked with Joy!

    aynı zamanda bilgisayar kendini kasıyor ve yavaş yavaş format atıyor makinaya çünkü çalışan programlarım artık çalışmıyor makinanızı iyi kontrol edin ve "açıklama" satırı içermeyenlere şüpheyle yaklaşın...buradan bana yardım edenlere selam olsun diyorum teşekkürler mavix...

  5. #15

    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    Advanced Dungeons&Dragons
    Mesaj
    232

    Varsayılan

    bu son artık bir hatamı düzeltmek için atıyorum bulduğum "tsd32.dll" bir işletim dosyası imiş yani trojan falan değil.Bunun yanına listeyi tekrar yaptığımızda kimin nefretini bu kadar aldığımı söylemek zor çünkü ilk başından beri böyle sorunları vardı ve ben program değiştirip duruyordum.Anlayacağınız okkalı bir kazık yemişim.
    1-Time.Sink ve Time.Sinc isimli iki Adware(Kaspersky Internet Security 2006).
    2-TRlibe.dll isimli internet üzerinde TR.Pakes14 adıyla anılan trojan(AntiVir).
    3-_iu14D2N.tmp girdili EventCache klasöründe(ki tüm yüklenen programların girdilerinin saklandığı klasördür) bulunan bir malware(Kaspersky Int... tarafından tespit edilip bozuk dosya olarak tanımlandı.).
    4-IMesh/AdInstaller adware (NOD32).
    5-"aDiDaX32.dll" ve "aDiDaX2k.dll" ve ardından "aDaDiX32.dll" ve "aDaDiX2k.dll" (Spybot S&D/Tea Timer engelleyemedi,Kaspersky Internet Security 2006 tarafından tespit edilip bozuk dosya olarak adlandırıldılar.).
    6-"DivX_32f.dll" ve "DivX32c.dll" adlı "ev yapımı" trojan ve bunların benzer adlı ".ax" ve ".ox" uzantılı dosyaları.Bizzat benim tarafımdan hiç bir virüs programı tarafından bulunamayan dosya (bununla övünemeyeceğim çünkü hakikaten son "bir yıldır" bilgisayarda ne olduğunu anlamak için saatlerimi heba etmiştim) güvenli kip içinde bulundu.
    Açıklamaiv-X ; ) MPEG4 Codec
    Şirket:Hacked with Joy!
    7-"adiras.exe" adı verilen bir dialer(McAffee Virus Scan 2006).

    sonuç olarak tüm programlar değişik motorlar üzerine çalıştığı için böyle hayhuylu bir arama içine girdim en sonunda format yedi.En temiz çözüm.
    SON OLARAK!>>>"dist.belnk.com"<<<a dikkat edin size eğer ;"spam mail leri durdurmak ister misiniz?" diye bir pencere gözükürse "tamam" demeyin direkt KAPATIN!!size acayip bir trojan atıyor sonra içten içe kemiren bir hydra atıyor.


 

Benzer Başlıklar

  1. Donma sorunu
    whiteman245 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 01.03.2011, 23:59
  2. Prog dvb Görüntü donma sorunu!!
    afocen tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 27.07.2006, 16:52
  3. takılma donma sorunu
    sonofisiris tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 27.07.2006, 13:11
  4. bilgisayarda donma sorunu!!
    mesutugur73 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 15.03.2006, 13:24
  5. donma sorunu
    jari tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 06.02.2006, 19:46