PCnet Online
Geri Dön   PCnet Online > Yardım ve Destek > Yazılım
Bu Sayfayı Yenile donma sorunu
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2005
Yer: Advanced Dungeons&Dragons
Varsayılan donma sorunu - 30.10.2005, 22:30

Bilgisayarımın başına gelmeyen kalmadı...Önce virüsten kurtarmak için işletimi yenilendi fakat internet üzerinden anti-virüs yazılım indirirken bu seferde trojan girdi (işletim sistemini yenileyen makine mühendisi tarafından yüklenmek istenmişti) tekrar Win'98 kuruluyordu "Win98" klasörü baz alınarak.Bu sefer heryere bulaştığı düşünülerek toptan format yedi.Win XP'ye geçildi ama hala bazı sorunları mevcut öncelikle internet üzerindeyken donuyor ama mouse'u kıpırdatabildiğim hatta masaüstü simgelerin yerlerini değişitirebildiğim halde;altta açık,simge halinde olan pencereleri kapatmama rağmen kaybolmuyorlar ,kaybolmadıkları gibi işlevini yerine getirebilmek için açılmıyorda.Bilgisayarım ara ara saçma sapan bir şekilde reset yiyor.Bilsisayarımda çeşitli programlar mevcut Spybot S&D,Ad-Aware SE Personal,AVG Anti-Virus ve AntiVir ama hiçbiri doğru dürüst birşey bulamıyor.Sadece antivir bir adet trojan horse buldu ama çare olmadı.Ne yapmalıyım?
Modemim Zoom ADSL ve ısınma problemleri olduğunu duymuştum böyle bir şey normalmi?Bir kaç kez yazdım bu problemimle ilgili en sonunda başlık açmaya karar verdim eğer bu seferde birşeyler çıkmazsa beziyorum tam bir gün boyunca hurda olmuş bir bilgisayarla uğraştığımı kabul edeceğim...Şimdiden teşekkürler...
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Katılım Tarihi: 2004
Varsayılan 30.10.2005, 22:38

Arkadaşım sorununa tam bir çözüm öneremeyeceğim. Fakat bilgisayarında önemli dosyalarını cd/dvd ye kaydet ve fdisk ondan sonra format cek. Normalde bu çözümü çıkış yolu bulamadığım zamanlarda söylerim.Fakat Problemin trojan/virus vb. olduğunu düşünüyorsan en kesin çözüm bu.
Ayrıca modemin ısınması explorer pencerelerinin işlevini yitirmesine neden olmaz. Yani problemin büyük bir olasılıkla modem kaynaklı değil.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Varsayılan 30.10.2005, 22:45

drk_m;Bende aynen bunu düşünüyorum ama öte yandan bunu engelleyen belli bazı sebepler var o yüzden format harici iyi bir şey önerilemez mi?Hı?
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Katılım Tarihi: 2004
Varsayılan 30.10.2005, 23:42

Valla aklıma baska bir çözüm gelmiyor ama istersen birde online virus taraması yaptır. Belki sorununa çare olur.

http://housecall.trendmicro.com/
http://www.pandasoftware.com/products/activescan.htm
http://www.bitdefender.com/scan8/ie.html
http://us.mcafee.com/root/mfs/default.asp

bu linklerden ulaşabilirsin.
Not: bazıları active x yuklemesi isteyebilir.
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Varsayılan 05.11.2005, 21:17

o acayip dosyayı buldum ama sanırım bilgisayarım bir ağın parçası haline gelmiş...
Dosyanın adı "tsd32.dll" bir fikri olan var mı?Siliyorum Geri Dönüşüm Kutusu'ndan da atıyorum ama geri yüklenmesine engel olamıyorum.Daha da kötüsü bu dosyayı buradan birinin attığını düşünüyorum...Hatta bilgilerinde "DSP GROUP Truespeech(TM) Audio Encoder&Decoder" diye sarı bir bilgi penceresi var.Nasıl silinebilir?XP'de güvenli kipe nasıl geçiliyor maalesef bilmiyorum biri yardım eder mi??Önemli bir şey silmiyorum değil mi?
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
Prog dvb Görüntü donma sorunu!! afocen Yazılım 0 27.07.2006 18:52
takılma donma sorunu sonofisiris Donanım 5 27.07.2006 15:11
bilgisayarda donma sorunu!! mesutugur73 Donanım 3 15.03.2006 15:24
donma sorunu jari Donanım 3 06.02.2006 21:46
Donma sorunu whiteman245 Donanım 5 21.01.2006 17:39

vBulletin® Sürüm 3.8.2 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

En Son Mesajlar

0 gösterim, 0 yanıt

84 gösterim, 12 yanıt

655 gösterim, 44 yanıt

0 gösterim, 1 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

11483 gösterim, 71 yanıt

97 gösterim, 6 yanıt

31 gösterim, 4 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

32 gösterim, 5 yanıt

147 gösterim, 11 yanıt