+ Başlığa Yanıt Yaz
15 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: keyhook.exe nedir?
-
18.01.2006 01:32 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- İstanbul
keyhook.exe nedir?
Evet arkadaşlar şimdi şüpheye düştüm Windows görev yöneticisinde keyhook.exe adıda 860 kb bi çalışır durumda görev vardı.Şüphelendim google ile arama yaptım sanırım trojanmış.Tabii bi yorumda da system de çalışan bi uygulama olduğunu sölüyodu.
Bende msconfig yapıp başlangıca baktım orada microsoft/ system...... diye uzayıp gidiyor.........
ctrl+alt+del yapıp görev yöneticisinden sonlandırdım.
ama emin olmak istiyorum bu nedir?
Bu arada antivirus programım pc temiz diyor (f-secure)...........
-
18.01.2006 01:40 #2
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- ANTALYA
arka planda çalışıp tuş vuruşlarını loglayan bi uygulama...genel adları keylogerdır...exe yi gönderirsen analiz yapabilirim...
-
18.01.2006 03:00 #3
- Katılım Tarihi
- 2004
arkadaşım galiba acer marka dizüstü kullanıyorsun. Eğer öyleyse o işlem acer launch manager'ın parçası süphelenecek bir durum yok. Eğer bilgisayarın acer değilse keylogger denen yazılımlardan olabilir.
-
18.01.2006 09:25 #4
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- İstanbul
Öncelikle cvplar için teşekkürler.
Şimdi o zaman bunu msconfig başlangıçtan kaldırayım mı?
Desktop PC kullanıyorum Casper bu arada.
-
18.01.2006 11:07 #5
Adı hiç hoşuma gitmedi
Ayrıca internete bağlanıyorsan Hemen Zone Alarm'ı indir ve firewall duvarını maximum yapıp internete bağlan bütün programların internete bağlanma isteklerini sana yöneltecektir.! Eğer bu exe'de bağlanmak istersen hiç düşünmeden silebilirsin :?
Keylogger Virüs'ten bile iğrençtir.! Virüs dosyalara hasar verir ama bu senin tüm PAROLALARINI başkalarına gönderir ve sana'da bir Backdoor atmışsa (Back door = Bilgisayarda boş bir port açarak Clint (kontrol programının) o porttan bilgisayara giriş yapmasını sağlar.!) kolaylıkla Admin şifreni değiştirebilir.! yada bilgisayarında bulunan herhangi bir uygulama'yı (exe,bat,jpg,mov,mpg,wmv,mp3,wav.... tüm dosyaları rar ve zip dahil) tamamını kendine download ettirebilir yada silebilir.!
O yüzden eğer bilgisayarda şüpheli bir şey seziyorsan.! İNTERNETE MUTLAKA SINIRLI KULLANICI İLE BAĞLANIN.! Çünkü Hacker bilgisayarınıza ulaşsa bile admin şifresini ve admin bilgilerine ulaşamayacaktır (Sınırlı kullanıcı olduğu için).!
Not: Yazı uzun oldu kusura bakma
Kolay Gelsin :arrow:
Benzer Başlıklar
-
wlan,lan,turpak nedir?kuruluş kodu biz açılımı nedir?
gokturk tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 22.12.2009, 12:05 -
PATA nedir? SATA nedir? NCQ nedir?
KaDigitaL tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 01.08.2008, 18:21 -
alg.exe nedir?
turkl82 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 05.08.2004, 01:40 -
*.iso nedir?
dragontr tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 05.06.2004, 15:54

Alıntıyla Yanıtla

PoWeR Kablolarını yanlış mı bağladım...
Bugün, 16:20 / Donanım