PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan İE geç açılıyor ...

merhaba arkadaşlar...bütün ilginç sorunlar hep beni buluyor..alın size bir tane daha.... bilgisayarıma daha 1 saat once format attım oh ne guzel tertemiz oldu diyodum ki.. bi sorun olduğunu farkettim internet explorer'ı tıkladığımda açılması yaklaşık 3 sn falan kadar sürüyor... kimse donanıma laf soylemesin 120 gb hdd 1 gb ram p4 3.0 lga v.s...
    Sizce sorun neden kaynaklanabilir ve nasıl çözebilirm???Acilen cevabınızı bekliyorum....

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

merhaba

yüklediğiniz işletim sisteminin sağlam olduğundan emin misiniz? Service Pack 2 yüklemesi falan yapıyor musunuz ? ya da işletim sistemini yükledikten sonra normalde kullanmakta olduğunuz programlardan biri yada donanım driverlarından birinde problem olması bu duruma neden olabilir...

benim aklıma gelenler bunlar... önerim başka bir işletim sistemi yüklemeyi deneyin...

iyi günler..

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Bu aslında fazla kafaya takılacak bir sorun değil.İlk explorer penceresini açtığında ilk anda biraz geç açılabilir.Pencereyi kapatıp tekrar açtığında yani ikinci açısında daha hızlı açılmakta.Bilgisayarına kurulu antivirüs,antispyware gibi programlarda bu explorer penceresini açmadan ufak bi taramada yapması 1 sn geç açılmasına neden olabilir.Donanımsal bir sorun olmadığı ortada istersen SP2 kur ve işletim sistemini güncelle.Yada başka bir browser programı olan İnt. explorer'dan daha hızlı ve güvenli olan FireFox 1.5 versiyonunu indirip kur.

arkadaşlar şu kurduğum winxp de sp2 de var.. daha once de çok kurdum bu cd'den ama ilk kez boyle bir sorun oluyor.. donanım driverları olarak anakart ve ekran kartı driverlarını yukledim onları kaldırıp tekrar yuklemem acaba sorunu çözermi ki? yoksa baştan format mı lazım tekrar o kadar guncelleştirme v.s?? skywalker maalesef senin dediğin gibi sadece ilk denemede oolmuyo hep oluyor..ayrıca firefoxta sorun yok ama ben ie'yi daha çok seviyorum alışkanlıktan olsa gerek...:

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Aslı şu...Eğer çalışmalarına internette gezinmelerine veya internetin hatta pc'nin ağırlaşması gibi bir sorun yoksa böyle kullan derim.Ekran kartı veya anakart'ın sürücüleri ile olacağını sanmam yinede için rahat edecekse ekran kartını kaldırıp kur diyeceğim.Birde kullanıma bağlı olarak tabiki değişebilir bu geç açılma süresi.Arka planda çok uygulama çalışmasıda bir miktar geçikmeye yol açabilir.Açlıştaki ve normal kullanımdaki durum çubuğunda kullanmadığın programların ikonlarını kapabilir hafızaya daha fazla yer ayırırsın bu yolla.

Benzer Başlıklar

1. pc geç açılıyor
    pc_umut tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 30
    Son Mesaj: 29.01.2009, 21:43
  2. pc açılıyor ama xp başlamıor
    zuzo tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 19.10.2008, 02:02
  3. Sitem Geç Açılıyor
    gssivas tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2