PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan kablosuz ağ bağlantı sorunu

slm arkadaşlar
    kablosuz ağ bağlantısı kurduğum arkadaşımın bilgisayarını göremiyorum. o da benim bilgisayarımı göremiyor. ağ bağlı gözüküyor. firewall'u kaldırdık. şifresiz ağ kurduk. aynı workgroup'tayız. ama birbirimizin bilgisayarına ulaşamıyoruz. aratınca da çıkmıyor. anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    şimdiden teşekkürler.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    İzmir

Başlat / Çalıştır > \\BilgisayarAdı şeklinde deneyin birde.

Bilgisayar Ad'larını bilmiyorsanız;

Bilgisayarım / Özellikler / Bilgisayar Adı / Tam Bilgisayar Adı'nda yazan İsim (nokta olmadan Başlat / Çalıştır > \\tambilgisayaradı şeklinde yazacaksınız)

daha oncede bole bı soruna cevap yazmama ragmen(kabloluda ve kablosuzda kendım de yasadım) usenmedım arkadasım aynen yazdıımı copy paste edıom kolay gelsın

"ağ üzerinde internet paylaştırılırken dosya paylaşımının açılması sadece veri paketleri üzerinde etkiliymiş,yani diğer bilgisayarların paylaştırılmış klasörlerini ve belgelerini gezemiyorsun...firewall la fln da bı alakası yok...yapmanız gerekenler:
    ağ bağlantılarım dan problem yaşadığınız yerel ağ bağlantısını seçin sağ tıklatın,özelliklere girin...açılan penceredeki genel sekmesinden bileşen yüklemeyi sağlayan "yükle" tuşuna basın,oradan iletişim kuralı>NWLink IPX/SPX/Net Bios uyumlu iletişim kuralı nı seçin ve ekleyin...iki bilgisayardada bu protokülün yüklü olmasına dikkat edin...ayrıca protokolün özelliklerinden çerçeve türünü otomatik ve iç ağ adresini de 00000000(varsayılan) deerinde bırakn... iki bilgisayarıda baştan başlattıktan soora paylaşılan klasörlerin ve dosyaların çalışma grubunda gözüktüğünü farkedeceksiniz...
    kolay gelsın..."

Varsayılan teşekkürler

daha deneyemedim ama ilgi için çok teşekkürler arkadaşlar.
    deneyince tekrar belirtirim.

Varsayılan çözdüm problemi

kablosuz ağ bağlantısı özelliklerindeki TCP/IP ayarlarında IP adresini bir şekilde kendisi doldurmuş windows. onu "IP adresini ototmatik al" olarak ayarladım ve düzeldi.
    yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Benzer Başlıklar

1. Philips kablosuz modem bağlantı sorunu
    AyHaN_ tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 14.03.2008, 00:42
  2. pardusda kablosuz internet bağlantı sorunu
    maganda tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 03.10.2006, 20:49
  3. Kablosuz Bağlantı
    mehmet2985 tarafından Donanım forumunda