+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: kablosuz ağ bağlantı sorunu
-
25.01.2006 19:31 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- izmir
kablosuz ağ bağlantı sorunu
slm arkadaşlar
kablosuz ağ bağlantısı kurduğum arkadaşımın bilgisayarını göremiyorum. o da benim bilgisayarımı göremiyor. ağ bağlı gözüküyor. firewall'u kaldırdık. şifresiz ağ kurduk. aynı workgroup'tayız. ama birbirimizin bilgisayarına ulaşamıyoruz. aratınca da çıkmıyor. anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
şimdiden teşekkürler.
-
25.01.2006 20:41 #2Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İzmir
Başlat / Çalıştır > \\BilgisayarAdı şeklinde deneyin birde.
Bilgisayar Ad'larını bilmiyorsanız;
Bilgisayarım / Özellikler / Bilgisayar Adı / Tam Bilgisayar Adı'nda yazan İsim (nokta olmadan Başlat / Çalıştır > \\tambilgisayaradı şeklinde yazacaksınız)
-
27.01.2006 23:35 #3
- Katılım Tarihi
- 2004
daha oncede bole bı soruna cevap yazmama ragmen(kabloluda ve kablosuzda kendım de yasadım) usenmedım arkadasım aynen yazdıımı copy paste edıom kolay gelsın
"ağ üzerinde internet paylaştırılırken dosya paylaşımının açılması sadece veri paketleri üzerinde etkiliymiş,yani diğer bilgisayarların paylaştırılmış klasörlerini ve belgelerini gezemiyorsun...firewall la fln da bı alakası yok...yapmanız gerekenler:
ağ bağlantılarım dan problem yaşadığınız yerel ağ bağlantısını seçin sağ tıklatın,özelliklere girin...açılan penceredeki genel sekmesinden bileşen yüklemeyi sağlayan "yükle" tuşuna basın,oradan iletişim kuralı>NWLink IPX/SPX/Net Bios uyumlu iletişim kuralı nı seçin ve ekleyin...iki bilgisayardada bu protokülün yüklü olmasına dikkat edin...ayrıca protokolün özelliklerinden çerçeve türünü otomatik ve iç ağ adresini de 00000000(varsayılan) deerinde bırakn... iki bilgisayarıda baştan başlattıktan soora paylaşılan klasörlerin ve dosyaların çalışma grubunda gözüktüğünü farkedeceksiniz...
kolay gelsın..."
-
29.01.2006 02:44 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- izmir
teşekkürler
daha deneyemedim ama ilgi için çok teşekkürler arkadaşlar.
deneyince tekrar belirtirim.
-
01.02.2006 01:36 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- izmir
çözdüm problemi
kablosuz ağ bağlantısı özelliklerindeki TCP/IP ayarlarında IP adresini bir şekilde kendisi doldurmuş windows. onu "IP adresini ototmatik al" olarak ayarladım ve düzeldi.
yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Benzer Başlıklar
-
Philips kablosuz modem bağlantı sorunu
AyHaN_ tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 14.03.2008, 00:42 -
pardusda kablosuz internet bağlantı sorunu
maganda tarafından Linux forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 03.10.2006, 20:49 -
Kablosuz Bağlantı
mehmet2985 tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 27.07.2005, 21:11 -
Kablosuz Bağlantı
pCpC tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 25.01.2005, 01:49 -
kablosuz bağlantı sorunu
telo tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 24.11.2004, 17:56

Alıntıyla Yanıtla

Beyler Yardım ??
Bugün, 17:31 / Donanım