PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan windows hatasi chkdsk ?

arkadaslar merhaba benım söyle bir problemim var yeni işletim sistemı kurdum (xp) ve masaüstünde sag alt köşede söyle bir hata vermeye basladı sistem.

C:\WINDOWS\Prefetch dosya veya dizini, bozuk ve okunamaz durumda. Lütfen Chkdsk hizmet programini çalıştırın.

c:\windows\system32 klasörü içinde bir chkdsk var ama onu acınca pek birşey olmuyor %100 kadar sayıyor ve pencere kapanıyor.
    konu hakkında bilgisi olanlardan yardım beklıyorum tesekkurler..

Sürücüleri scandisk'le denetle. XP gibi işletim sistemlerinde buna chkdsk denir. Bunu sürücülere sağ tıklayıp Özellikler'den yapabilirsin.

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    Ne önemi var

Komut satırını aç ve chkdsk /f yaz. Çıkan soruya evet yanıtını ver. Daha sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Alıntı Orijinalini Gönderen: perwanne Mesajı Görüntüle
    Komut satırını aç ve chkdsk /f yaz. Çıkan soruya evet yanıtını ver. Daha sonra bilgisayarını yeniden başlat.
    Sakın yapma bunu.Benim bilgisayarım her açlışından d diskini denetliyordu.Sonra chdsk /d yazdım.İşe yaradı ama ertesi gün biilgisayar kafayı yedi,yani hep kendini yeniden başlatıyodu.3-4 kere başlattı ve açılıyodu,çok uzun bekledi sonra c diskini denetliyodu,iptal ettim bilgisayarın ekran çözünürlüğü artmış,ekran simsiyah,imleç kocaman olmuş,hata veriye chkdsk bulunumadı falan diyo.Sakın yapma bunu.

Benzer Başlıklar

1. chkdsk uyarısı??
    toskax tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 14.06.2007, 09:51
  2. Hdd nasıl chkdsk yapılır?
    recepx30 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 20.02.2007, 11:13
  3. Windows XP erisim hatasi
    wrathchild tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 16.02.2006, 10:16
  4. WINDOWS XP MAVİ EKRAN C0000415 HATASI
    leventk33 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 25.08.2005, 11:54
  5. Windows Xp Home (Programlari Acmiyor) 16bit ms-dos hatasi?
    emreka tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 17.02.2005, 23:36