PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Parite denen solucan

Bilgisayarımı AVAST antivirüs programı ile tarattığımda bir çok uygulama dosyasında "Win32: parita" denilen bir solucana( program öyle diyor) rastlıyorum. şu ana kadar bir zararını görmedim. ama bunun ne olduğunu bilmiyorum. Sildirdiğimde sistem kararsızlaşıyor. eğer beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

Bu solucanın hasar vermediğini fakat yayıldığı söyleniyor.Aşağıda detayları var.O kadar büyüktülcek bir solucan değil.

LOW kategorisine almışlar risk seviyesini.

Kod:
    http://www.antivirusworld.com/articles/parite.php
    Ama sisteminde niye dursun boşuna, aşağıdaki ufak program ile temizleyebilirsin.
    Kod:
    http://www.bitdefender.com/site/Download/downloadRemovalTool/136

genelde exe dosyalarına ve ekran koruyuculara bulaşıyormuş..

Varsayılan teşekkür ederim dostum.

Bana yardımcı olduğun için teşekkür ederim. proğramıo indirdim şimdi temizlik zamanı... çok sağol. Görüşmek üzere...

ilk önce bilgisayar açılırken explorer gelmiyor ve kilitleniyor. görev yöneticisi ve yeni görev ile zorlayarak geliyor. sonra bilgisayardaki bütün exe dosyalarına bulaşıyor.

evet arkadaşlar yukardaki tabloyu görüyosunuz. ağa takılan bi arkadaşın dizüstü makinasından ağdaki diğer üç makinaya da bulaştı Win32/Parite virüsü ve makinaları mahvetti resmen. demek ki biraz tehlikeli bi virüs. dikkatli olmak lazım.

bu arada diğer üç makinadaki manzarada şu; birinde 958, öbüründe 250 ve yeni format çekilen makinada da 20 tane virüs çıktı.

kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

1. parite virüsü
    domates tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 15.10.2007, 19:24
  2. Parite b
    Yquai_Sasa tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 07.04.2006, 07:47
  3. trojan ve solucan
    hunter13 tarafından Yazılım forumunda