PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan win 98 den xp yada me ye geçiş

herkese selam
    oldukca eski bir makinanın xp ya da me versiyonu kaldırması için HD ve ram ı ne kadar olmalıdır? aradım ama bulamadım. bu onemsiz bir konu makina kaldırır diyorsanız 2 sorum var.
    1, si 98 den xp ye geçişte bildiğim kadarıyla dosya sistemi fat dan NTFS ye çevrilecek, boot ayarı cdroom olacak xp cd si takıp xp yı kuracagım. burda bir hata var mı?
    2. si ise makina xp yi kaldırmazsa windows me nin bir ghost cd si var. dosya sistemini degiştirip dos ortamından format c: dedikten sonra takılı cd yi calıştırmak için ghost g: mi demem gerek bunu bilmiyorum.
    yardımcı olursanız cok sevinirim. herkese kolay gelsin...

p200 mmx 64 ram yeterli xp için. kasar ama çalışır

dosya sistemnisi değiştirmek zorunda değilsin. fat32 olarak kalabilir.

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    From hell..

64 ram bence baya bi kasar..128 de bile felaket takılma oluo..ama ben yükleyecem diosan bir dene derim..ekran kartının da etkisi olabilir rami iyiyse..

dosya sistemini değiştirmene zorunluluğun yok gerek yok..ama NTFS olmasında yarar var derim çevirebiliorsan çevir..ama dediğim gibi fat32 kalmasında hiçbir sakınca yok..

ilk sorunun yanıtı: Xp aynen dediğin gibi firstboot cd yapıosun cd ile format atıp çok güzel bir şekilde kurarsın..

ikincinin cvbı: ME de malesef cd ile önceki işletim sistemini format gibi bişe olmuo..ms dostan formatı at bilg yeniden başlat..sonrası aynı XP gibi..boot u cd sürücü yapıosun cdyi takıosun ve kuruosun..

Benim düşüncem ME yi kaldırır ama XP de dediğim gibi kasabilir..Seçim senin..Tabi ilerde ram ekletirim diosan ozaman XP çok kullanışlı..

Kolay gelsin..

cevaplarınız için tesekkurler.

Benzer Başlıklar

1. form yada mail gönderme yada benzer
    serapsarar tarafından PHP forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 28.01.2006, 11:14
  2. BIR mp3u yada wavenin nasil notasını gorurum yada kaydederim
    poweronpenguen tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 19.10.2005, 14:16
  3. win xp den wi 98 geciş