PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Microsoft Server 2003 standart yardım

Merhaba dell poweredge 1600 sc makineme server 2003 kurdum sorunum su ki hardisklerimi paylaşıma acıyorum ama ağdan servera girmek istediğimde şifre soruyor server ın su an rolü yok sizden gelen doğrultular ile rol vericeğim

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    w, q ve x kullanımına hayır!

İki noktaya dikkat etmek gerekiyor. Birincisi NTFS yetkileri. Bu yetkileri düzgün bir şekilde ayarlamak lazım. İkincisi de bağlanacak olan kullanıcı adının sunucuda tanımlı olması gerekiyor. Bence önce bir kullanıcı adı tanımla ve şifresini belirle. Daha sonra dosya özellikleri --- güvenlik kısmında bu kullanıcıya gerekli yetkileri ver. Bağlanacak bilgisayarda da aynı kullanıcıyı yarat ve o kullanıcı adı ile oturum aç.

Bunlarla uğraşmak istemiyorsan güvenlik kısmına "herkes"i ("everyone") eklemeyi deneyebilirsin. Kolay gelsin...

arkadaşım sagol ama bi sonuca varamadım olay su ben xp olan client dan ag bağlantılarımdan server a girmek için tıkladıgımda kullanıcı adı password
    alanı geliyo admin şifresi işe yaramıyo xp deki şifre işe yaramıyo :lol:
    senin dediklerini yaptıgım halde orda kaldım

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    w, q ve x kullanımına hayır!

Başlat --- Çalıştır yazıp gpedit.msc yazın ve enter'a basın. Gelen programda Computer configuration --- Windows settings --- Security settings --- Local policies --- User rights assignment kısmında "Access this computer from network" şeklinde bir seçenek var. Buna çift tıkladığınızda sisteme kimlerin erişebileceğini görürsünüz. Bir de bağlantı için firewall'ü devre dışı bırakmalısınız.

arkadaşım dediklerini harfiyen uyguluyorum ama sonuc gene aynı direk makineleri bile ekledim tam yetki verdim
    ama aynı kafayı çizicem

Benzer Başlıklar

1. windows 2000 server ve 2003 server
    sonik81 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 12.04.2007, 10:31
  2. server 2003 yardım Overlay failed and it will be disabled
    alicendere tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 17.01.2007, 14:37
  3. Microsoft Office Publisher 2003 yardım
    sonofisiris tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda