PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Bluetooth ile ağ bağlantısı...

İki b.sayar arasında bluetooth ile basit bir ağ bağlantısı yapmak istiyorum. Bunu denedim fakat "kablosuz ağ bağlantı yazılımı yoktur/yüklenmemiştir" diye uyarı alıyorum. İki b. sayar için iki adet bluetooth aldım ve iki b. sayarada kurulumunu yaptım. Başka bir parça daha almam gereklimi kablosuz ağ bağlantısını nasıl kurabilirim? yardımcı olursanız çoook sevinirim. Şimdiden tşk.ler işlerinizde kolaylıklar....

Arkadaşlar şaşırtıyorsunuz beni kablosuz ağ bağlantısı hakkında bilgi verebilecek kimse yok mu yani ?

Bluetooth dongle aygıtlarını bilgisayarlara bağla. Her iki bilgisayara da gerekli yazılımı yükle. Fakat yazılımı yüklerken sana hangi bluetooth hizmetlerini yüklemek istediğini soracaktır (genelde böyle olur). Bu esnada "Network Accsess" yani "Ağ Erişimi" hizmetini işaretlemeyi sakın unutma.

Kurulum sonrasında bilgisayarlar bilbirlerine bluetooth ile bağlanacaktır. Eğer otomatik olarak bağlanmaz ise bağlantıyı kendin kurmalısın. Bağlantı doğru bir şekilde kurulursa windows saatinin olduğu yerde (bildirim alanında) mavi-beyaz bir bluetooth simgesi belirir.

Bildirim alanındaki bluetooth simgesine sağ tıkla ve "Advanced Configuration" seçeneğine gir. Açılan pencerenin "Local Services" sekmesine geçiş yap. Bu bölümden yazının en başında bahsettiğim "Network Accsess" hizmetinini seç ve alttaki "Properties.." butonuna tıkla.

Bundan sonra karşına "Bluetooth Properties" penceresi gelecektir. Bu pencerenin "General" sekmesindeki açılır menüden "Allow Order devices to access the/Internet LAN via this computer" seçeneğini seçin.

Bluetooth ile ilgili ayarlar bu kadar. Eğer buna rağmen bilgisayarlar arasında dosya alış-verişi yapamıyorsanız ve Service Pack 2'li bir windows XP kullanıyorsanız, windows güvenlik duvarını devre dışı bırakın.

Söylediklerinizi yaptım iki bilgisayar birbirini gördü fakat dosya paylaşımı aktif servisler arasında yer almasına rağmen dosya paylaşımı yapılamıyordu. Paylaşılan klasörü değiştirdim şimdi hiçbir servis aktif değil yani dosya alışverişi yapamıyorum. SP2 li bir XP professional kullanıyorum güvenlik duvarını da kapatmama rağmen durum değişmedi...

Benzer Başlıklar

1. bluetooth sorunu ??? "your bluetooth software license .
    izak tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 12.02.2008, 03:12
  2. Bluetooth ile net bağlantısı...
    ZxxxE tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 31.07.2006, 11:49
  3. Bluetooth ile internet bağlantısı
    tayfuncuk tarafından Mobil Aygıtlar forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 30.06.2006, 18:44
  4. Bluetooth kulaklık PC bağlantısı
    rafet32 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 31.03.2005, 11:09
  5. Bluetooth ile internet bağlantısı nasıl yapılır?
    hypnotic_fear tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 06.03.2004, 14:17