+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
29.07.2006 10:55 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul.gif
Video goruntusunun kalitesini arttırmak?
Arkadaşlar; aşağıdaki sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
1)Var olan bir video dosyasının (avi, mpg...) goruntu kalitesini hali hazırdakinden daha üst seviyeye çıkarmak mumkun mu?
2) Video dosyasınin farklı formatlarda kaydedilmesi, görüntü kalitesini arttırır mı (avi'den divx'e ...).
3) Goruntu kalitesinin arttırmak mümkünse bunu yapan programlar var mı?
-
29.07.2006 11:16 #2
1. Mümkün değil yani DVD formatı *.vob biliyorsunuz bu formattan Divx'e çevirirseniz bir miktar görüntü kalitesi düşer fakat bunun tersi olduğunda Yani Divx'i DVD'ye çevirdiğimizde kalite aynı kalır sadece boyutu 4.7 GB olur

2.Avi zaten Divx formatıdır görütü kalitesinde pek bir değişiklik olmaz !
3.Mümkün olmadığını düşünüyorum bu tür programlar mutlaka vardır fakat çok etkili olacağını düşünmüyorum !
Saygılarımla :arrow:
-
29.07.2006 11:18 #3
Görüntü kalitesini bu yöntemlerle arttırmanın mümkün olduğunu sanmıyorum görüntü üzerine bir program olsa bile ki vardır sadece bazı görüntü kusurlarını düzeltir onun dışında görüntü kalitesini arttırabileceğini sanmıyorum belki bazı sebeplerle dosyanın boyutunu arttırabilir ama kalitesinin de artıçağını hiç sanmıyorum bu ses dosyalarındada geçerli.
-
29.07.2006 11:50 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul.gif
Peki su yonde video dosyasına müdahale edilebilinir mi?,
photoshop ile normal vesikalık bir fotoğraf(negatifleri yok yada digital olarak çekilmemiş) bütülmek istendiğinde(orn: duvara asmak için), kalitesinden bir şey kaybetmeden daha buyuk hale getirile biliyor. Yada herhangi bir manzara resmini poster boyutuna getirebiliyorsunuz.
Bu bire bir büyüme (digital zoom ile karıştırmayın) filmlerde de sağlanabilirmi?
(bu arada onceki mesajımda avi->mpg yada mpg-> avi yazmalıydım.)
-
29.07.2006 14:22 #5
Video dosyalarının çözünürlüğünü onları yeniden kodlayarak sağlayabilirsiniz, Ama bu görüntüde bir iyileşme sağlamaz anca boyutunu şişirir boşu boşuna.
Fotoğraflarda durum ayrıdır, aynı şey video dosyalarında olmaz.
Benzer Başlıklar
-
video görüntü kalitesini yükseltme
ahmettokgoz tarafından Yazılım forumundaYanıt: 18Son Mesaj: 24.09.2010, 17:03 -
Samsung i6 da kamerada video kaydı yaparken ses kalitesini..
JoShQuNe tarafından Teknoloji forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 18.11.2006, 01:59 -
Görüntü Kalitesini Arttırmak
thrtn tarafından Yazılım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 04.07.2004, 18:06 -
video kalitesini arttırma
maksimum_peynir tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 09.06.2004, 00:37 -
video dosyasının ses kalitesini yükseltebilir miyim?
savask tarafından Yazılım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 08.03.2004, 00:49

Alıntıyla Yanıtla

Bu sistem şu oyunları kaldırırmı ?...
Bugün, 13:12 / Donanım