PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
    Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    İZMİR

Varsayılan peki format atmaya kalkınca format sonlandıran neden ne?

format atmaya(harddiske format atmak isteyince format sonlandırıldı disk zarar gormus gibi mesaj neden verir? aynı diskteki dos oyunları sorunsuz calısıyor ustelik... ama win98 calısmıyor scandisk devreye giriyor sonrasında ise microsoft kayıt denetleyicisi sistem dosyalarını yedekliyor diye mavi ekran beliriyor ve hard disk okumaya baslıyor ve oylece suruyor bir kez daha yapmıstı ama o zaman duzeltmişti... simd :?: i ne oldu?

bad sector diye tabir edilen bozuk kümeler oluşmuş anlaşılan eğer önemli bilgilerin varsa başka bir bilgisayara bu hardiski takarak kurtar yeni al.

ama sen dos altından format atıyorsan, dosa kendini sil demek istiyosun oda reddediyor olabilir başlangış disketi ile boot edip format denedinmi :?:

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    İZMİR

Varsayılan zaten o sekilde yaptım ama

baslangıc disketi ile baslatıp format denedim komut satırı : format/c c: /v:XXXXX olarak denedigimde disk zarar gormus format sonlandırıldı diye formatı kesiyor ama format/q c: /v:xxxx ise format oldu win98 yuklemesınde sorun olmadı ve komik bir setay win98se setup.exe dosyasında win98 minumun sistem olarak 486dx 66mhz veya dengi gibi bir ifade var adamlar bunu win95 için yaıp degistirmeyi unutmus mu acaba? :?: ...

Benzer Başlıklar

1. Hard Format diye birşey duydum nedir hard format?
    gokberkkuytul tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 10.03.2009, 19:38
  2. işlemcim yandı işlemciden kaynaklanmıyor peki neden
    felx tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Son Mesaj: 21.01.2006, 18:29
  3. Peki ama neden Linux?
    sleazy tarafından Linux forumunda
    Son Mesaj: 17.08.2005, 22:14
  4. bilgisayarıma neden format atamıyorum