PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Yazılım
Bu Sayfayı Yenile Xp açılış süresi
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

emrerok_rc Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2006
Varsayılan Xp açılış süresi - 10.09.2006, 16:20

arkadaşlar bir yerde okudum

NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManag erMemoryManagementPrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yap

işlemini uygulayınca xp açılış süresini kısaltıyomuş bi denedim gerçekten işe yarıyor ama bir zararı olur mu? lütfen bilen birileri cvp yazsın
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Yer: Www.Gultepe.Net İstanbul
Varsayılan Re: Xp açılış süresi - 10.09.2006, 17:23

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: emrerok_rc
arkadaşlar bir yerde okudum

NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManag erMemoryManagementPrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yap

işlemini uygulayınca xp açılış süresini kısaltıyomuş bi denedim gerçekten işe yarıyor ama bir zararı olur mu? lütfen bilen birileri cvp yazsın
Hızlandırabilirsin fakat Diğer uygulamaları yavaşlatırsın
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

emrerok_rc Kullanıcısının Avatar'ı

Varsayılan 11.09.2006, 14:51

Evet öyle oldu zaten (: kaldırdım bu uygulamayı da... Teşekkürler
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
dvd yakma süresi STONE Yazılım 1 31.01.2007 10:02
Açılış Süresi Uzun Core Duo... ZxxxE Yazılım 13 04.10.2006 23:26
internet süresi gul1 İnternet, Ağ ve Güvenlik 1 17.10.2004 16:00
internet süresi gul1 Yazılım 2 16.10.2004 16:20

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.