PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan İE'yi Nasıl Kaldırabilirim?

Arkadaşlar, vista inpirat 1.1 kurdum..herşey güzel hoş da; sanırım ie ayarlarıyla oynanmış...zaten kullanmıyorum internet explorer'i...
    Firefox kullanıyorum, ie sadece msn'den maillerime bakmak istediğimde felan karşıma çıkıyo..ben tamamen kaldırmak istiyorum internet explorer'ı..ama bulamadım nerden kaldırılacağını..yardım edebilir misiniz?

Bi de ie kalkınca hotmail artık direk firefox'la açılır..di mi?

Internet Explorer, windows ile bütünleşik olduğu için kaldıramıyorsun. Tamamen kaldırdıklarını iddaa edenler var fakat kısa bir süre sonra sistem kararsızlaşıyormuş ve windows çöküyormuş. Onun için internet explorer'ı kaldırmak için kesinlikle zamanını harcama derim.

Tek yapman gereken sisteminin varsayılan web tarayıcısını Firefox olarak belirle. Internet Explorer'a olan erişimleri de kaldır.

bunları nasıl yapacağımı da söyleyiversen? :lol:

1-) internet explorer açıkken Araçlar -> İnternet Seçenekleri -> Programlar menülerini takip et. Programlar menüsünün altında "Internet Explorer, varsayılan tarayıcı olup olmadığını denetlesin" kutucuğunu göreceksin. Bu kutudaki işareti kaldır be Tamam butonuna tıklayarak değişikliği kaydet.

2-) Denetim Masasından "program ekle veya kaldır" simgesine tıkla. Açılan pencerenin "program erişim ve varsayılanlarını ayarla" sekmesine geç. Bu sekmedeki "Özel" yazısına tıkla. Açılan bölümde "Varsayılan bir Web tarayıcısı seç" ifadesini göreceksin. Buradan "Mozilla Firefox"u seç. Aynı yerdeki Internet Explorer karşısında yer alan "Bu programa erişimi etkeinleştir" kutucuğundaki işareti kaldır.
    Son olarak Tamam butonuna tıklayarak değişiklikleri kaydet.

3-) Son olarak tekrar program ekle veya kaldır penceresine gir. Bu sefer "Windows bileşenlerini ekle/kaldır" sekmesine tıkla. Karşına gelecek pencereden "Internet Exploerer"ı bul ve önündeki işareti kaldır. Daha sonra "İleri"butonuna tıklayarak devam et.

Hepsi bu kadar

çok teşekkürler emek harcayıp bunları yzdığın için...dedileini yaptım ancak msn hala internet explorer ile açıyo
    anlaşmaları var sanırım
    bunun için bi önerin varsa çok sevinirm...

şimdi okula gitmem lazım; akşama işe yarayıp yaramadığını söylerim sana eğer önerin varsa...
    tekrar teşekkürler, sana kolay gelsin...

Benzer Başlıklar

1. Vistayı nasıl kaldırabilirim?
    iap54 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 05.11.2006, 17:55
  2. Administrator penceresini nasıl kaldırabilirim ?..
    tt_cengiz tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 14.07.2006, 22:39
  3. IE_7_Beta2 yi nasıl kaldırabilirim
    cihan34 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 22.02.2006, 12:18
  4. ethernet kartını nasıl kaldırabilirim?
    canemre tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 02.12.2005, 22:25
  5. Bu programları nasıl kaldırabilirim?
    hackolpaxp tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 06.11.2005, 20:19