+ Başlığa Yanıt Yaz
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Disk biçimlendirme sorunu!!!
-
27.09.2006 15:04 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- İzmir
Disk biçimlendirme sorunu!!!
windows xp pro yüklü bilgisayarım kilitlendi ve xp'yi yeniden yüklemek zorunda kaldım, ama bilgilerimi kurtarabilmek için C bölümüne değil D'ye yükledim. Bilgilerimi kurtardıktan sonra C'yi sıfırlamak için biçimlendirmek istedim ancak 'Windows biçimlendirmeyi bitiremedi' uyarısı çıkıyor ve biçimlendirmiyor. Bu işlemi nasıl yapabilirim yada bu iş için ücretsiz programlar var mı? Diğer sorum, yeni xp'yi yükledikten sonra bilgisayarı her açtığımda 2 tane windows xp pro yazısı geliyor. Bu yazıları nasıl kaldırabilirim?
Yardımlarınızı bekliyorum.
-
27.09.2006 15:10 #2
1.sorun için, diskinin ayrıntılı olarak chkdsk komutuyla hatalara karşı tarama yapmandır, tarama yaparken hataları otomatik olarak düzelt seçeneği aktif olsun.
2. sorun içinse; masaüstündeyken bilgisayarıma sağ tıkla, özelliklerden gelişmişi, sonra da başlangıç ve kurtarmayı seç. Orada üstte istediğin başlangıç windowsunu seç, altta "başlangıç menüsü bekleme süresini" sifir olarak ayarla. Tamamdır.
-
27.09.2006 15:17 #3
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- ankara
walla disk biçimlendirme için bişe diyemiicem ama
açılış için bi önerim var
bilgisayarım sağ tıkla özellikler gelişmiş başlangıç ve kurtarma ordan işletim sistemini gösterme süresi var sanırım işine yarar kolay gelsin..
-
27.09.2006 15:40 #4
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- İzmir
Yardımlarınız için teşekkürler ancak takıldığım yerler var:
1. sorunda, chkdsk komutu girdiğimde şöyle birşey çıkıyor ve hiçbir seçenek çıkmıyor:

2. sorunda, aşağıdaki seçenekler çıktı, ne yapmalıyım:
-
27.09.2006 16:02 #5
1. Komut aynen şöyle
chkdsk C:/F
Eğer disk kullanımda filan derse bir sonraki restartta hatalara karşı tarama yapılsın mı diye soracaktır, onu tamam deyip geçin. Onarma başlamazsa restart yapın, başlayacaktır. Yine başlamazsa komut istemiyle güvenli modda açın ve komutu orada yazın.
2. Fastdetect kalsın, İlk kutudaki 30 sn. süreyi sıfır yapın.
Benzer Başlıklar
-
Biçimlendirme
Scofield tarafından Yazılım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 01.06.2010, 20:56 -
hard disk bicimlendirme nasil ?
aktuelce tarafından Donanım forumundaYanıt: 22Son Mesaj: 03.01.2007, 14:35 -
mmc kart bicimlendirme sorunu (acil arkadaşlar)
a_engintr tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 06.07.2006, 14:55 -
Hızlı biçimlendirme ile normal biçimlendirme farkı
edie tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 10.07.2005, 03:36 -
knoppix de disk bicimlendirme
tirtildim tarafından Linux forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 25.05.2004, 20:12

Alıntıyla Yanıtla

Arkadaşlar çok acil yardım lazım
Bugün, 20:31 / Donanım