PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Başlık: mavi ekran

Varsayılan mavi ekran

selamlar
    sisteme linux yüklemek için magic partision programı kullanarak diski bölümlendirdim linux iyi çalışıyor ama xp açılmıyor tam açılma menüsüne gelecek mavi ekran çıkıyor başlangıc cd si gibi birşey oluşturmam mümkünmü ben denedim ama disket sürücüsü öneriyor hep laptop da da disket sürücü oılmasığından yapamıyorum yardımcı olurmusunuz

Sanırım partisyon oluşturmada bir hata yapmışsın Xp nin kurulu olduğu bölümden boş alan ayarlamış olabilrsin ve sistem dosyalarını silmiş olabilirsin

xp yi tekrar kurman gerekebilir ama xp yi tekrar kurduğunda kurduğun Linux dağıtımının boot cd yada dvd sini takarak kullandığın açılış yönetcisine göre bu Lilo yada grub olabilir bu açılış yöneticisini tekrar ayarlaman lazım çünkü windows kurulduğunda ne yazıkki MBR master boot record diskin ilk açılış bölümüne sanki bu dünyada bir tek xp işletim sistemi varmış gibi kendinisi MBR ye kuruyor bu yüzden Lilo yada grub ı linux boot cd yada dvd ile aktif etmen lazım

bence hazır linux kurmuşken bir daha xp ye dönmene gerek yok

kolay gelsin

bende yeniden xp kurdum aynen senin dedigin gibi linux gorulmuyor acamiyorum nasil acacagimi anlatirmisin

Benzer Başlıklar

1. MAVI EKRAN
    Thealessandro tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 02.09.2009, 18:54
  2. mavi ekran
    kazim tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 15.12.2005, 05:28
  3. açılış ta mavi ekran ekran kartılamı ilgilidir
    marihuana tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2