PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Başlık: HDD Bölme

Varsayılan HDD Bölme

Bugün PCnet cd'lerini karıştırırken Suse Linux'u DVD'de buldum ve kurmak istiyorum. Ama bilgisayardaki verilerin gitmesini istemiyorum. Şuan D:\ sürücüsünde Müzikler var. Ama Suse içinde yeteri kadar alan var. Ben bu alanı (Ör: 5-6 GB) olarak E:\ Sürücüsü yapabilirmiyim.

FDISK yapmak istemiyorum. Dosyalar vs. önemli. Birde bilgisayarı tek ben kullanmıyorum. Şimdi şaşırmasınlar. Bu olayı güvenli bir şekilde nasıl yapabilirim. İnternette araştırdım ama tam aradığım cevabı bulamadım.
    Linux'a +1 kullanıcı daha

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul

suse kurulumu sırasında seçtiğiniz sürücüdeki boş alanı sizin istediğiniz kadar bölüp otomatik olarak kendine göre formatlıyor zaten.

kurulum türçe olduğundan pek sorun çıkacağını sanmıyorum. siz kuruluma başlayın gerisi gelir.

2. bir alternatif ise Partition Magic ya da benzeri bir programla kuruluma başlamadan önce windows ortamında hdd yi bölüp kurulama öyle başlayabilirsiniz..

Teşekkürler.

Ne zamandır Linux'a geçmeyi düşünüyordum. Artık Windows hataları, virüsler vs. bıktım. Bundan sonrası Suse ile devam.

Benzer Başlıklar

1. Videoyu bölme
    pocker_face tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 26.11.2006, 22:58
  2. müzik bölme
    emre1905 tarafından Windows İpuçları forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 06.03.2005, 19:33
  3. DVD Bölme?
    Vassago tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2