+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar
-
23.10.2006 17:07 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
birkaç reset sonrasında çöken ve tekrarlayan sistem
Merhabalar,
Bilgisayarım ile ilgili ciddi bir sorunum var. Hatta bu sorun nedeniyle bilgisayara son bir ayda üç format attım:
Bir akşam Fİfa 2006 oynarken görüntü takılmaya başladı ve en sonunda kitlendi. Ben de restart attım.İlk önce xp ekranından sonra masmavi bir ekran üzerinde yazılar çıktı ama ben okuyamadan kilitlendi.Tekrar restart attım. Bu sefer demin bahsettiğim şey olmadı Fakat Windows XP ekranı geçince kullanıcı seçme ekranı yerine sadece simsiyah bir ekran çıktı. Bir kaç restart denemesinden sonra bilgisayardan anlayan bir arkadaşımın evine gittim ve sorunun nedenini internette araştırdım. İki sonuç çıktı:
1- Virüs
2- Video kartı bozukluğu.
Ne olur ne olmaz diye video kartını yüklemek için bilgisayarı güvenli modda çalıştırmayı denedim. O da çalışmayınca virüs olduğuna ikna oldum ve format attım. Bir kaç gün sonra aynı şey tekrar oldu. İki gün önce de oldu. Ve şimdi de olunca artık yardım almam gerektiğine ikna oldum. Ne olur sorunumu çözmeme yardımcı olun
-
24.10.2006 13:21 #2
selamlar...
Sürekli aynı şeyler oluyorsa virüs dışında donanımsal bir arıza da olabilir...
Bunu anlamak için temiz bir sistem kurup internet bağlantısı kurmadan oyunlarla sistemi test edebilirsiniz.Aynı şeyler oluyorsa ekranda çıkan hata kodlarını buraya aktarmanız faydalı olabilir.Genel olarak baktığımızda ise sürücü çakışması yada yanlış yüklenen sürücüler buna sebebiyet verebilir.Isınma yada güç sorununuz olabilir uyuşmayan donanımlar olabilir.Belleklerinizde arıza olabilir.
Ayrıca başlıklarınızda açıklayıcı olmak zorundasınız bu sebeple konu başlığınız genişletilmiştir.
iyi çalışmalar............................
Benzer Başlıklar
-
çöken XP'yi kurtarma
hasan7474 tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 18.09.2006, 13:24 -
format sonrasında ki windowsum hakkında....
trdarkstar tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 21.03.2005, 11:16 -
Sistem geri yükleme hakkında birkaç soru.
xunrealx tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 08.02.2005, 13:18 -
İletişim Kuralı Ekleme sonrasında geç açılma problemi.
eefraf tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 04.11.2003, 14:45 -
Windows XP Service Pack 1'in ardından çöken sistemler...
tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 04.12.2002, 20:46

Alıntıyla Yanıtla

Server kurma yardım
Bugün, 20:36 / Donanım