PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Windows Vista Beta 2 de yaşanan sorunları

Arkadaşlar merhaba,
    Windows Vista Beta 2 yi sonunda indirdim ve kurdum. İlk sürümü kullanmadığımdan şimdi ikisi arasında mukayese yapma şansım yok.
    Ama sormak istediğim bir soru var. MSN Messanger Live ı kurmak istediğimde bana bir hata uyarısı veriyor. Türkçe ve İngilizce sürümleri denedim her ikisinde de aynı hata mesajını alıyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

İşte aldığım hata kodu:

Galiba Microsoft Visual C++ 8.0 Runtime dosyalarında bir hata bulmuş. Bu kitaplıkları birdaha yüklemeyi denersen belki hata düzelebir. Ben senin için aradım ama bir türlü bulamadım. Google'a "Microsoft Visual C++ 8.0 Runtime Files " yazıp aratırsan belki bulabilirsin dostum.

Kolay gelsin....

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul

keşke Vista Beta 2 yerine Vista RC1'i yükleseydin..
    verdiği hata mesajına göre Windows Installer'da bir sorun var.

öncelikle registry den msiexec'in yolunun doğru olup olmadığına bak.
    bunun için "başlat/ara" ya msiexec.exe yazarak nerede olduğuna bak. (genelde windows/system32 klasörünün içindedir)

daha sonra başlat/çalıştır'a "regedit" yazarak kayıt defterini aç "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servi ces\MSIServer" anahtarına git ve ImagePath in üzerine çift tıkla burada "değer verisi" yazan yerdeki yolun msiexec'in yoluyla aynı olması gerekiyor
    örneğin benimki şu şekilde: C:\WINDOWS\System32\msiexec.exe /V

daha sonra bilgisayarını güvenli mod'da başlatıp, başlat/çalıştır'a msiexec /regserver yaz. PC'ni tekrar normal olarak başlatıp Windows Live Messenger'ı kurmayı dene.

eğer sorun devam ediyorsa Windows Installer'ı silip-tekrar kurmayı dene:
    başlat/çalıştır'a cmd yazarak komut istemini başlat ve aşağıdaki komutları sırasıyla yazıp, her komuttan sonra enter'a bas:

attrib -r -s -h c:\windows\system32\dllcache
    ren msi.dll msi.old
    ren msiexec.exe msiexec.old
    ren msihnd.dll msihnd.old

daha sonra bilgisayarını resetle. ve Windows Installer'ı kur:
    http://www.microsoft.com/downloads/d...8-DE776FD4138C

eğer sorun deva mediyorsa PCnet Kasım sayısında Windows Vista RC1 veriyor haberin olsun :)

edit:
    Anti-Spyware programlarıda bu soruna neden olabiliyorlarmış. eğer MS anti-spyware ya da windows defender varsa öncelikle o programları kapatıp. Messenger kurulumunu tekrar başlat..

Windows Vista Beta 2 nin istediği sistem nedir?

Valla istediği sistem aslında 1 gb ram, sağlam bi işlemci (yüksek hızda), iyi bir ekran kartı.
    tabi bunlar vista nın sitesinde yazanların özeti. ama kesinlikle ram çok önemli. 512 ise kurma derim.

bir de kendi sorduğum sorunun yanıtını vermek istiyorum arkadaşlar.
    microsoft gelenekten vazgeçmek istemiyor. pc ye format attım ve sorunlar ortadan kalktı. şu an için bütün programları yükleyebiliyorum. format yolunu denedim çünkü SurFeR ın dedikleri ile sorunu çözemedim.

Benzer Başlıklar

1. windows vista sorunları & çözümleri
    memat tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 49
    Son Mesaj: 23.12.2009, 10:34
  2. windows vista beta + xp lütfen yardım
    ilocann tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 10.07.2006, 15:08
  3. windows vista beta - xp
    ilocann tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4