PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
10 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan wnilogon nedir bu? (trojan mış ve çözüldü-dikkat)

arkadaşlar son zamanlarda wnilogon denen bir program musallat oldu,siliyorum geri geliyor,adaware,spy-bot,ccleaner,reg.mechanic falan hepsini denedim ama arada sırada ekran ortasına wnilogon bir hata ile karşilaştı diye yazan bir mesaj kutusu içinde bir japona benzeyen bir kız yüzü ile çıkıyor.kurtulamadım bundan artı ne olduğunu bilmiyorum,lütfen yardımlarınızı bekliyorum,bilen varsa tşk.

tam olarak anlayamadım ama bilgisayarını tam bir vüris testinden geçirmeni öneririm...

Windows'un winlogon diye bir dosyası var ki bu dosya, kullanıcının oturum açıp kapatmasını yönetiyor. Fakat sen bahsettiğin dosyanın wnilogon olduğundan eminsen başın dertte demektir. Bilgisayarını güncel ve sağlam bir anti-virus ile taratmanı öneririm. Veya internet hızın iyiyse online virüs taraması da yaptırabilirsin.

avast kullanıyorum ve tüm bilinen casus programlarla tarattım ama nafile ayrıca dosya adı wnilogon ve QW diye bir dosyayla ilgili çalıştığını sanıyorum.ana dosyası Windows klasörü içinde ve ikonunda da o japon kadın var.bu arada bu dosya ne yapar.bu arada online virus taraması nerden yapabilirim.ayrıca ilgine tşk.

http://www.sophos.com/security/analyses/w32leworm.html sayfasındaki bilgiye göre bu dosya "W32/Lewor-M" adlı bir solucan (worm) dosyasıymış.

Aynı sayfanın Advanced (Gelişmiş) kısmında solucanın kayıt defterinde yapmış olduğu değişiklikleri gösteriyor. Bunları bir yerlere not et. Daha sonra bilgisayar açılıyorken F8 tuşuna basıp güvenli kipte bilgisayarı aç. İlk önce kayıt defterinde gerekli temizliği yap. Daha sonra yine güvenli kipte anti-virüs taraması yapmayı dene.

Benzer Başlıklar

1. Svchost.exe trojan mı nedir?
    pocker_face tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 17.03.2009, 20:45
  2. trojan horse ile başım dertte.bilimum trojan mevcut.
    gokturk tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 01.07.2005, 16:50
  3. Dikkat Symbian İçin Yeni Bir Trojan - Skulls
    siirlerefendisi tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 23.11.2004, 12:43
  4. Dikkat Dikkat Sasser virüsünün zanlısı yakalandı
    Spy_ tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 11.05.2004, 19:27
  5. Kelebek script'teki trojan a dikkat edin.
    BoSS tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 21.01.2004, 15:08