+ Başlığa Yanıt Yaz
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: mavi ekran hatası
-
02.11.2006 15:55 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
mavi ekran hatası
merhaba sistemim:: amd 3000+ soket 754,....ASUS K8N NForce3 250, Athlon64 SOKET 754, 3DDRAM(DDR400), 800MHz FSB, AGP8X, 2*SATA ,...asus geforce fx 5700 256 mb....2x512 kingston...samsung 120 gb...400 watt everest psu....çok sık kilitlenme oluyor sadece oyun oynarken değil masa üstünde hiçbirşey yokken bile durduk yere kitleniyor ve sonra mavi ekranda şu hata yazıyor:
Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın hasar görmesini engellemek için windows kapatıldı
sorun aşağıdaki dosyadan kaynaklanıyor gibi görünüyor
nv4_disp.........
Aygıt sürücüsü sonsuz döngüye girdi vs....
Teknik bilgiler:
XXX Stop
XOOOOOOEA, OX856C8798,vs....
nv4_disp
Fiziksel belleğin dökümüne başlanıyor
Fiziksel bellek dökümü tamamlandı
vs...
Beyler heme hemen her çıkan ekran kartı sürücüsünü denedim bir ara yanılmıyorsam 88.88 kullandıktan sonra(bunu tekrar bulup bulamayacağımı da yazarsanız sevinirim çünkü bulamadım ) 5-6 ay hiçbir problem yaşamadım ama bir gün oblivion'un korsan cdsini yüklerken debug error hatası verdi yine aynı sıkıntı başladı...hard diskte bad sektör tarattım,en yeni ekran sürücülerini güncelledim yok yok yok ...ha tabi bu arada 4 kez farklı bilgisayarcılara gitti biri ana kartın güney köprüsü olmadığından dedi anakart satmaya çalıştı,biri ekran kartınla anakartın çakışıyor dedi ekran kartı satmaya kalktı,biri anakartın nforce chipset olduğundan dedi anakartı değiştirelim dedi,biri hard diskten kaynaklanıyor dedi çalışan cd writer'ı mı da bozup geri verdi....burdan hepsini teker teker saygıyla anıyorum...bilgiayarı başka bir şehirden aldım ve aldığım elemanla böyle bir sisteme 250 watt psu takıp patlamasına sebep olduğu için kavga ettim...yardımlarınızı ,önerilerinizi bekliyorum ..saygılar
-
02.11.2006 16:15 #2Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- Eskişehir
Sorunun ekran kartı sürücüsü ile ilgili, son sürücüleri denemende fayda var, bunu kurmadan önce mevcut sürücüleri kaldır, kolay gelsin..
http://download.nvidia.com/Windows/9...glish_whql.exe
-
02.11.2006 16:45 #3
- Katılım Tarihi
- 2006
peki anakartın sürücüsünü güncellemem gerekirmi ,eğer ötleyse tam linki yazar mısınız....bir de bu sık kitlenme olayından sonra ben bioasa girip bazı ayarları kurcaladım (fazla da kurcalamadım),ondan sonra açılışta windows başlayana kadar bi 15-20 saniye geçiyor açıldıktan sonra da bilgisayarım bölümünbe tıkladığımda ancak 7-8 dakika sonra açılıyor 7-8 dakika hiçbirşeyi(winamp,vs..) açamıyorum bunun için ne ya da neler yapmam gerekir
-
02.11.2006 17:00 #4Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Senin bilgisayarının ayarlarında bir dengesizlik var...Özellikle bios altında yanlış hatalı girilen ayarlar sonucu bu teklemelerde meydana gelebilir keza hata mesajından çıkan sonuç ekran kartı ve sürücüsü ile alakalı bir durum.Yapman gereken bios altında gir ve tüm ayarları default yap sonra bios yapılandırmanda girmen gereken ayarlamalar varsa yaparsın yoksa ilgili ayarları auto bırak.Ekran kartına gelince kendi pc'den söküp arkadaşının bilgisayarına bağlayıp deneme yap sağlamlığına bakmak için...Sonra sen birde Nvidia 88.88 sürücüsünü arıyorsun ama ben bulamadım onun yerine 81.85 WHQL olan sürücüyü indirip kurabilirsin...
81.85 WHQL sürücü İndirmek İçin Tıkla!
Nvidia Xp sürücülerinin tüm sürümlerini görmek için tıkla!
Ayrıca anakartının sürücülerini de bu linkten edinebilirsin.Hatta bukadar bilgisayarcı tarafından yapılamadıysa birde bios update yapmanı (Güncel sürümü yüklü ise gerek yok) önerebilirim...
ASUS K8N Sürücüleri İçin Tıkla!
K8N Bios Versiyonları İçin Tıkla!
-
02.11.2006 17:02 #5
bu sorunun cevabını http://support.microsoft.com/default...;EN-US;q293078 buradan bakabilirsin.
bir ek olarak güvenli mod da aç.var olan ekran kartı driver kaldır. bu arada http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_81.98.html bu driver indir.sonra bu driver yükle.bilgisayarını yeniden başlat.
ekran kartını kaldırmak için aygıt yöneticisine gel.orada ekran bağdaştırıcıları var.onun yanındaki artı işaretini tıkla sonra ekran kartının markasını gören. onu seç yukarıdan kaldır seç sonra bilgisayarı yeniden başlat.sonra tekrar ekran kartını bulduğunda dediğim driver yükle.sonra tekrar yeniden başlatınız.
Benzer Başlıklar
-
mavi ekran hatası
fafatara55 tarafından Donanım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 04.03.2011, 18:24 -
mavi ekran hatası
unalyildirim tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 26.05.2007, 00:31 -
xp kurarken mavi ekran hatası
DieSeL_ tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 02.10.2006, 13:26 -
mavi ekran hatası!!!
musoc tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 27.09.2006, 16:46 -
mavi ekran hatası
bhsoycan tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 15.07.2006, 16:10