+ Başlığa Yanıt Yaz
10 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
10.01.2007 11:40 #1
görüpgörülebilecek en tehlikeli virüs: sumbako-cfzmqg? yardm
sumbako-cfzmqg adlı bir virüs yada hatalı komut bilgisayarıma musallat oldu her bilgisayar açılışında windows dizini altında dosyanın bulunamadığına dair uyarı alıyorum. hemen arkadaşımın bilgisayarında C:\windows klasöründe aram yaptım böyle bir dosya yok oysa benden bu dosyanın o klasörde yüklü olması isteniyor.
bir kaç forum sitesinden yardım alarak çözerim bu işi dedim fakat çok kötü haberlere ulaştım . tıkladığım her dosya ve klasöre kuruyor kendini ve anti-virüs programları ile arayıp bulup silmeme rağmen 1-2 saat içinde tekrar ortaya çıkıyor acaba nasıl çözerim bu işi bilen daha önce rastlamış yada diğer sitelerden ufak araştırma yaparak tavsiyede bulunacak olabilen varmı acaba??
7 ayrı antivirüs tarama programı ile tektek bilgisayarı taradım hepside virüslü dosyalarını buluyor fakat virüs bir türlü ortadan kaldırılamıyor.
Not: format şu an için çözüm değil;Çünkü bilgisayarımda ki film arşivini saymazsak 80gb civarında; 3dmax, photoshop cs2, dreamweaver, flash...vb programlar için eğitim videoları var. bunları dvd ye yazmayı düşündüm ama ya dvd lerede virüslü dosyalar girerse dışarıya yaılma ihtimali olmazmı?
-
10.01.2007 11:52 #2
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- Adana
Söylediğin isimde bir virüs olduğunu sanmıyorum..Anladığım kadarıyla virüs her dosyanın sonuna kendine bulaştırıyor yani .exe ekliyor..
Dosyalarına en az zarar vererek bu virüsü temizleyebilirsin.Sadece NOD32 kur ve www.doctus.net 'te bu programa ait DOĞRU AYARLARI yap.Ardından güvenli mod'a geç. Scan&Clean ile taramaya başla..
Ayrıca zararlının doğru isminide öğrenirsen belki ona özel temizleme aracını yollayabiliriz..
-
10.01.2007 11:56 #3
-
10.01.2007 11:59 #4
www.doctus.net'te arama motoru sumbako-cfzmqg ile ilgili birşey bulamıyor?
-
10.01.2007 12:24 #5
Olasi cözüm önerilerim:
1. Varsa eski bir registry yedegini geri yükleyin
2. Windows tamir yöntemlerinden birini deneyin
3. Windows üstüne windows kurun (ayni dizine )
bu virüs hakkinda bir bilgiye ulasamadim o nedenle muhtemelen yüklenmesi yarim kalmis bir exe dir (cok yeni bir virüs te olabilir , eger ismini yanlis yazmadiysaniz)
Benzer Başlıklar
-
En tehlikeli virüs hangisi ? Başınızdan geçen virüs olayları
GAMEHUNTER tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 167Son Mesaj: 31.01.2011, 13:21 -
En tehlikeli virüs?
MMonsteRR tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 17.11.2010, 11:51 -
yeni virüs ama tehlikeli görünüyor
eXsTaSiS tarafından Yazılım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 17.08.2008, 13:31 -
swish hakkında yardm:(
zeynep_fb tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 15.11.2006, 12:52 -
Hard Disk yardm ?
turkbey tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 07.06.2004, 14:49

Alıntıyla Yanıtla

Bluetooth çalışmıyor!!!
Bugün, 20:53 / Donanım