PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 4 / 4 İlkİlk 1234
19 sonuçtan 16 - 19 arası sonuçlar

Yukarıda yapmış olduğum örnekte sınav1,2 ve 3 değerlerini elle girdim. altındaki 45,333 çıkan sonuç için
    B4 hücresine =ORTALAMA(B1:B3) girdim.
    dahasonra not karşılığı olarak ta eğer komutunu kullanarak
    B6 hücresine =EĞER(B4>84;"5";EĞER(B4>75;"4";EĞER(B4>55;"3";EĞER (B4>45;"2";"1")))) şeklinde girdim.

Not: Benim kullandığım excel İngilizce bu nedenle eğer yerine IF ve ortalama yerine AVERAGE kullanarak yaptım ingilizce excel kullanarak yapacak arkadaş olursa bu şekilde.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

SON YAZINI BİRAZ GEÇ GÖRDÜM REMDEREM

ORTALAMANIN ALINACAĞI YERE DİREK YAPMAK İSTİYORSAN YUKARIDAKİ ÖRNEĞE GÖRE ORTALAMANIN OLDUĞU YERE YANİ B4 E
    =IF(AVERAGE(B1:B3)>84;"5";IF(AVERAGE(B1:B3)>75;"4" ;IF(AVERAGE(B1:B3)>55;"3";IF(AVERAGE(B1:B3)>45;"2" ;"1"))))

TÜRKÇE EXCEL KULLANIYORSAN IF LERİ EĞER, AVERAGE LARI ORTALAMA OLARAK DEĞİŞTİRMEN GEREKLİ.
    En son death_korsan tarafından düzenlenmiştir: 28.09.2007 01:23

=ORTALAMA(C4:E4)
    =EĞER(F4<=44;"KALDI ";"GEÇTİ") bu sadece tek seçim yapmak için...

birden fazla kontrol yapmak için
    =EGER(F4<=44;"Kaldı";EGER(F4<=54;"1";EGER(F4<=64;" 2";...)))
    kaç tane yapmak istiyosan okadar eğer iç içe olacak...
    hadi kolay gelsin...

arkadaşlar benimde bu tablodan yapmam gerek 1.aldığım not 2.aldığım not we sonuça otomatik olarak 50den aşağıysa kaldı yazacak üstündeyse geçti diyecek bir excel uygulaması yapıp upload edermisiniz lütfen daha yeniyim yukardaki yorumlardan bişi anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

herkese merhaba arkadaşlar ... aranıza yeni katıldım. benim excelde yazmak istediğim bir formül var ama bir türlü beceremedim. eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum.

amatör kümede mücadele eden bir futbol takımı için bir formül hazırlamak istiyorum:
    1. adımda takımın oynadığı ve oynayacağı 17 lig maçını yazdım. maç skorlarını buraya yazacağım.
    2. adımda bu takımın oynadığı maçlarda attığı gol sayısı, yediği gol sayısı ve averajı ve puan durumunu yazmak için tamamen 1. adıma bağımlı bir formül yazmak istiyorum.

attığı ve yediği golleri topla işlevi ile yaptım. sonra da attığı gollerden yediği golleri çıkartarak da otomatik olarak averaj hesabını yaptım. bunlarda bir sorun yok.

sonra galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetlerini de formülle puana çevirdim. bunda da bir sorun yok.

sorun şurada: ben 1. adımda maçın skorunu yazdıktan sonra otomatik olarak aşağıdaki 2. adımda galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik hanesine eklenmesini istiyorum. şu anda ben önce skoru yazıyorum sonra ise aşağıya inip galip gelmişse galibiyet hanesine, mağlup olmuşsa mağlubiyet hanesine, berabere kalmışsa beraberlik hanesine manuel olarak veri girişi yapmak zorunda kalıyorum. ben hiç bunlarla uğraşmadan maçın skorunu yazınca otomatik olarak bu verilerin aşağıdaki 2. adıma tabloya girilmesini istiyorum.

EĞERSAY formülü ile yapmaya çalıştım ama olmadı. şöyle:
    =EĞERSAY[(I2:I5;H6:H13;I14:I18)>(H2:H5;I6:I13;H14:H18)]
    bunu yazınca hata veriyor.
    mantık şu: mesela;

I2:I5;H6:H13;I14:I18 hücrelerindeki rakamlar H2:H5;I6:I13;H14:H18 hücrelerindeki rakamlardan büyükse E26 hücresine büyük olan rakamların miktarı yani galibiyet sayısı yazılsın.

yardım ederseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler....

Benzer Başlıklar

1. Excel formül yardımı ?
    _server_ tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 29.11.2006, 22:35
  2. excelde formül bulma
    alidasd tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 01.05.2005, 16:29
  3. excel formül
    gokturk tarafından Windows İpuçları forumunda
    Yanıt: 1