PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan windows lisans türleri

ne demek bunlar oem lisası box lisans upgrade vs .. bunlar ne demek arkadaşlar bunlar hakkında ayrıtılı bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim

oem lisans ancak ynei bir bilgisayar alırsan alabilirsin
    box lisans daha önceden işletim sistemi lisansı olmayanların satın aldığı lisans kutusu vs. yüzünden oemden 20 dolar daha fazladır.
    upgrade adı üstüne güncelleme yani adam 98 kullanıyordur windows xp yada vistaya geçiş yapacaktır buna upgrade denir
    birde toplu lisanslama vardır bunu da büyük şirketler ve internet cafeler kullanır

box aldığım zaman bunu istediğim pc de kullanabilirim yani makinamı istediğim kadar değişeyim o lisans hep benim yani???
    ayrıca bende cafe işletiyorum lisanlanmam gerek artık o yüzden araştırıyorumhttp://tr.msn.com/

OEM lisans sadece 1 bilgisayar içindir ve o bilgisayara özgüdür. Gidip de başka bir bir bilgisayara kuramazsın.

Box ise OEM'in tam tersidir. Windows CD'ni alıp istediğin bilgisayara kurulum yaparsın. Bilgisayardan bağımsızdır.

toplu lisans olayında oem mi yoksa box mu geçerlidir 20 makina için düşünüyorumda

Benzer Başlıklar

1. windows xp lisans
    blade64 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 04.02.2006, 19:18
  2. dosya türleri
    ali_k tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 11.12.2005, 14:25
  3. windows xp lisans sorusu
    ozirus tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 12