+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
25.02.2007 09:55 #1
hard disc ve cd room jumper ayarları
arkadaşlar pc topladım yanlız primarı master ve slave ayarlarını jumperlarla pek tutturamadım. uğraşlarım sonunda her ikisi de tanındı ama hard disc pc açıldığında f1 tuşuyla sisteme girebiliyorum acaba jumper ayarı bilen var mı. ya a nasıl yapmalıyım bu ayarı.
anakart asus intel r p4 vstaya uyumlu 3,06 işlemci.ram ise 500 mb ekran kartı onboard 128 mb ama arttırılabilir. se nkartı da ole..
bir de bir kaç oyun denedim açamadı acaba monütorden kaynaklanabilir mi bu sorun çunku vestel monitör kullanıyorum yenisini sonra alacam. oyunlar age of empire 3 ve kingong oyunları daha diğerlerini denmedim acaba ekran kartından mı kaynaklanıyor? şimdiden sağolun varolun millet.
-
27.02.2007 10:00 #2
Re: hard disc ve cd room jumper ayarları
Merhaba
Orijinalini Gönderen: ilyetus
Öncelikle oyunun açılmamasının nedeni Monitör pek olamaz, farklı bir sorun olmalı, ekran akrtının son sürücülerini doğru yüklediğinize emin olun. Ayrıca ekran kartınız da on board olduğu için çok yüksek performans beklememeniz gerekiyor. Grafik ayarlarını min getirmeniz gerekiyor.
Diğer soruna gelirsek,
Eğer tek bir kabloda birden fazla cihaz bağlanacaksa o zaman jumper ayarı yapılmasına gerek oluyor. Örneği DVD RW ile HDD aynı kablodan veri alışverişi yapacaklar ise. Diğer durumlarda jumper ile oynamanıza gerek yok. Zaten bios doğrudan tanıyacaktır. Size önerim eğer anakartta yuva var ise ayrı kablolar ile bağlamanız.
iyi günler..
-
27.02.2007 10:12 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
Eğer IDE kablolarına taktığın Harddisk ve CD-Rom haricinde bir aygıt yoksa, arkadaşımızın "Size önerim eğer anakartta yuva var ise ayrı kablolar ile bağlamanız" tavsiyelerine kulak ver. Bunun yanında bir ilave de benden.
İşletim sistemi kurduğun harddisk daima "Primary Master" olsun. Bu şekilde umarım F1 tuşuna basarak açabilme hadisesini aşabilirsin :roll:
-
27.02.2007 11:14 #4
f1 olayı da bios'a kaydetmediğin için çıkıyor..Açma düğmesine bas sistem açılırken daha ekran kartının rami falan görünürken (veya Anakartının logosu çıkınca) siyah ekranda del tuşuna bir biri ardına bas.(tık tık tık şeklinde )Biosa girene kadar yap..Bios ekranı karşına gelince F10'a bas ve çıkan soruya YEs de..Artık çıkmaması lazım..
-
27.02.2007 23:12 #5
- Katılım Tarihi
- 2007
- Yer
- düş sokağı
F1 olayı floppy den de kaynaklanıyor olabilir floppyi takmamışsan disket sürücü hatasından f1 e basarak dewam etmeni istiyor olabilir ekrandaki yazıyı görmek lazım ona göre nedenini daha kolay yorumlayabiliriz..
ide konusunda diğer arkadasların dediği gibi ayrı kablo kullanıcaksan no problem ..
yok tek kablo kullanıcam diyorsan sistemin oldugu hdd yi primary diğerini slave yaparsın sorun kalmaz..
Benzer Başlıklar
-
hard disc
spy43 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 20.04.2006, 13:00 -
HARD DISC BÖLÜMLEME
Concorde tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 26.07.2005, 07:34 -
Jumper Ayarları
Asenel_18 tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 13.05.2005, 21:38 -
jumper ayarları
badboy87 tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 18.03.2005, 18:39 -
jumper ayarları
dj_turka2004 tarafından Donanım forumundaYanıt: 12Son Mesaj: 02.02.2005, 13:23