PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Yazılım
Bu Sayfayı Yenile Bilgisayarı kapat masaüstüne kısayol yapılabilir mi?
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2004
Yer: İstanbul Avrupa Yakası
Varsayılan Bilgisayarı kapat masaüstüne kısayol yapılabilir mi? - 05.03.2007, 12:12

arkadaşlar başlat-bilgisayarı kapat-tamam tuşlarına tıklamak zahmetinden kurtulmam mümkün mü?
bunu masaüstüne bir kısayol haline getirmek ve o kısayola tıklayınca tamam mesajı gelmeden bilgisayarı direk kapamak mümkün mü?
yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski
Forum Gurusu

Katılım Tarihi: 2003
Yer: istanbul
Varsayılan 05.03.2007, 12:15

Bu konu çok defa forumda tartışıldı.
Arama yaparak hepsine ulaşabilirsiniz.

Şu kadarını söyleyeyim:
Kod:
shutdown -f -s -t 0
Bunu çalıştırınca veya bu şekilde bir kısayol oluştup kullanınca; sorgusuz sualsiz bilgisayar kapanır.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Varsayılan 05.03.2007, 12:20

bu kodlamayı notepade yazıp kaydettikten sonra notepadi çift tıklayınca pc kapanacak mı?
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski
Forum Gurusu

Katılım Tarihi: 2003
Yer: istanbul
Varsayılan 05.03.2007, 12:24

Masaüstünde sağ tıklayıp, yeni kısayol oluşturacaksın.
Buraya bu kodu yazıp tamam diyeceksin.

Bu kadar

İstersen kısayol özelliklerinden simgeyi de değiştirebilirsin

----
Ayrıca ipuçları bölümü hakkında hatırlatma:
Alıntı:
Orijinalini Gönderen: fonemi
Forumlarımızın İpuçları bölümü, bilgisayar konusunda deneyimli kullanıcılarımızın ipucu niteliğindeki bilgilerini paylaşması için oluşturulmuş bir bölümdür. Ancak bazı arkadaşlar bu bölümü, dikkatsizlikten olsa gerek, onca uyarıya rağmen yardım almak için kullanıyorlar. Bu da bu bölümün ipuçlarından başka şeyler de içererek amacından sapmasına neden oluyor. Sizden ricamız, bu bölüme yardım isteme değil de daha çok bilgi verme içerikli başlıklar göndermenizdir. Bu bölüme başlık açarken buna da dikkat ederseniz, forumların kalite ve düzenine katkı sağlamış olacaksınız. Teşekkürler ...
Alıntı:
Orijinalini Gönderen: turkceye_evet
Evet hala bu bölüme soru soran arkadaşlar var.Başlıklarının silinebileceği ve uyarı alabilecekleri önemle hatırlatılır!...
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Varsayılan 05.03.2007, 12:30

teşekkürler dediğin şekilde denedim ve oldu.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
bilgisayarı kapat ın kısayolu exper1907 Windows İpuçları 16 29.11.2008 18:49
"bilgisayarı kapat" diyorum YENİDEN BAŞLATIYOR ??! nihiList Yazılım 15 05.06.2007 22:20
bilgisayarı kapat kısayolu pc_umut Yazılım 4 15.06.2006 22:51
bilgisayarı oturumu kapat dediğim zaman restartlıyor tufan3007 Donanım 2 17.11.2005 19:32
birkaç web adresini masaüstüne nasıl kısayol yaparım. gokturk İnternet, Ağ ve Güvenlik 9 02.03.2005 03:41

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.