PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Bios ayarları

Varsayılan Bios ayarları

İlk defa kullanılan motherboardun bios ayarları nasıl yapılır. Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Alıntı Orijinalini Gönderen: Pelinsu Mesajı Görüntüle
    İlk defa kullanılan motherboardun bios ayarları nasıl yapılır. Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.
    Merhaba

Normal şartlar altında sizin bios ayarları üzerinden herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur. Anakartın kitapçığına muhakkak göz atmanızı öneririm. Eğer yabancı diliniz de varsa çok kolay hangi ayarın neye etki edeceğini öğrenebilirsiniz.

iyi günler.
    Tekrar Merhaba PCnet = )

Normal şartlar altında sizin bios ayarları üzerinden herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur. Anakartın kitapçığına muhakkak göz atmanızı öneririm. Eğer yabancı diliniz de varsa çok kolay hangi ayarın neye etki edeceğini öğrenebilirsiniz.
    ben bu anakartı ikinci el aldım ve kitapçığıda yok malesef. ne yapacağımı bilmiyorum.

kırmızı jumperlar benim anakartımda mevcut değil. Olanlar ise sarı ile belirtilen yerlerde takılı durumda şimdi olanlar üzerinden konuşursak sizce doğru yerdelermi? yada bunları takarken herhangi bir sırası varmı? ve bilen arkadaşlarımız varsa bunların ne anlama geldiğini söyleyebilrimi?

öncelikle görünen değerlere dokunmanıza gerek yok.
    Ne olduklarına gelince
    JP1, klavyenizin veya farenizin bilgisayarı açma veya kapamaya hükmedip hükmetmeyeceğini gösterir.
    JP2, işlemcinizin saat frekansına göre anakartınızda yapacağınız jumper ayarıdır. Burada Auto seçeneği seçili olduğu için değiştirmenize gerek yok.
    JP6 ve JP11'de sistem biosunuzu değişikliklere karşı şifrelemeyi açıp açmayacağınızla ilgili. burayı da ileri düzey kullanıcı değilseniz değiştirmemenizi tavsiye ederim.

iyi günler

Benzer Başlıklar

1. Bios Ayarları
    aksoy_onder tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 21.03.2010, 11:30
  2. toplama pc bios ayarları
    ORİON tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 10.03.2007, 18:41
  3. bios ayarları
    mcankarakose tarafından Donanım forumunda