+ Başlığa Yanıt Yaz
10 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar
-
27.06.2007 07:09 #6
- Katılım Tarihi
- 2007
Birincisi tema ne oluyor bilmiyorum açıkçası : ) . Kusura bakmayın.
İkincisi evet, bilgisayarın kasasını açıp fanı bayağı temizlemiştik. Yine de bayağı sorunluydu, bilgisayarı ilk açınca hiç çalışmıyordu, kapatıp tekrar açınca kesin çalışıyordu, böyle tuhaf bir şey işte : ). Fakat bundan olduğunu pek sanmıyorum, çünkü ikinci kez açınca hiç uyarı çıkmadan açılıyordu bilgisayar, tabii sonra ısınıyor olabilir, ben sadece tahmin yazıyorum.
Ve son olarak, bu sorun çözüldü. Şöyle; ben bu sorunu yazdığım gün aniden internet bozuldu, o yüzden arada hiç bakamadım, cevap yazamadım, daha bugün düzeldi. Herneyse, biz de önce fanı tamir etmeye karar verdik, tamir eden adam format da attı(C'deki herşey de bir güzel yok oldu, ki o ayrı bir konu, ona da geleceğiz
), aslında iyi ilgilendi, sağolsun, herneyse, sonra böyle bir sorun olmadı, fanın çalışmaması ya da bilgisayarın aniden çalışmaması gibi bir şey olmadı. Fakat internet hâlâ çalışmıyordu, interneti de bugün hallettik, ne sorun olduğunu interneti tamir için gelen adam bile anlamadı(bu apayrı bir konu, hiç girmeyelim
), neyse yine de düzeltebildi, sağolsun. Yani kısaca bu bilgisayarın donması konusuyla sizi rahatsız ettiğim için kusura bakmayın.
FAKAT şimdi başka bir sorun var. Hazır tamir etmişken, yeni harddisk(inanın Türkçesi aklımda değil, yoksa öyle yazacağım...), ram(bunun Türkçesi yok galiba?), ekran kartı(hah, bir tane Türkçe tutturdum
) falan aldık(tabii fan da[buna da vantilatör mü desek?{iyi de o Türkçe mi?}]). Bunlar iyi, hoş güzel : ) . Yalnız adam format atınca tabii C'deki dosyalar silindi, fakat onu geri almanın bir yolu varmış. Yalnız geri almak tehlikeliymiş. Şimdi bu dosyaları geri almanın nesi tehlikeli? Tehlike nedir? Bu konuyu güzelce bir açıklarsanız çok seviniriz, çünkü önemli dosyalarımız gitti. Adamın dosyaları geri alabilmek için yüklediği programın adı(hoş o programı da internet için gelen adam sildi[biliyorum, bayağı karışık oldu
, herneyse tamirci tekrar yükler programı silinmesi sorun değil]): Final Data Enterprise
Evet biraz uzun oldu kusura bakmayın. Parantezleri okumazsanız daha iyi olur, konuyu daha iyi kavramanız açısından. Fakat saat gecenin bir yarısı, internet de gelmiş, biraz gönlümce yazayım dedim
.
Kısaca, formatla silinen dosyalar geri gelir mi? Bir tehlikesi falan var mı? Nasıl yapmamızı önerirsiniz? Bu programdan başka bir çözüm yolu da var mı? Daha iyi, daha güvenli bir program gibi?
Cevaplarınızı bekliyorum
Başarılar...En son SSOMD tarafından düzenlenmiştir: 27.06.2007 20:44
-
27.06.2007 11:25 #7
eğer silinen dosyaların üzerine veri yazılmamışsa geri getirilebilinir.ama tehlikesi nedir bilmiyorum.daha doğrusu tehlikeli olduğunu hiç duymadım...
-
27.06.2007 21:30 #8
- Katılım Tarihi
- 2007
Peki nasıl geri getireceğiz?
Ve dosyaların üzerine nasıl veri yazılır(daha doğrusu yazılmaz)? Biz C'ye birkaç şey yükledik yanlışlıkla, bir sorun olmuş mudur?
Mesela internet explorer'ın geçmiş tutması ve cookie'ler çok az yüklense de silinen dosyalara zarar verir mi?
-
07.10.2010 12:01 #9
tarih : 07,10,2010 perşembe
eğitim : ... 2 yıllık mekatronik teknikeriyim...
bilgisayar hakkında çok fazla eğitimim yok fakat kendi uğraşlarımla öğrendiğim bilgilerim var sadece...
merhabalar...ben memduh kula...internet explorere girdiğimde bilgisayar kasıyordu...mesela facebook adresime girmeye kalktığımda ilk başta donuyordu yaklaşık bir dakika bekliyordum bir süre sonra ya açılıyordu yada hata verip kapatmak zorunda kalıyordum...şu anda firefox kullanıyorum...explorer de kullanmak istiyordum...interneti ondan öğrendik çünkü...windows 7 kullanıyorum uzun süredir...explorer 8 kurulu bilgisayarımda...bende acaba internet explorerin yeni sürümünü kursam düzelirmi diye düşündüm...windows'un sitesinden 19 mb civarı bir dosya indirdim...daha sonra kurdum...pek değişiklik olmadı...yani düşündüğüm gibi düzelmedi...tekrar 8 e döndüm güncelleştirmeyi kaldırıpta...bu sefer dedim ki eski sürümler iyi çalışıyordu acaba ie 8 i kökten silip te 7 kurma imkanım varmı diye araştırma yaptım...baktım ki pc net editörleri birşey paylaşmış...bir proğram...IEradicator2001 diye bir proğram...öncelikle bana c:/windows/inf altında bir dosyayı kopyalamam gerektiği yazıyordu...yoksa riskli diyordu...ama ben bulamadım dosyayı...bu riski göze aldım ve proğramı çalıştırdım...hemen işlem yaptı...reset istiyordu...reset attım...bilgisayar açıldı...internet explorer kaldırılmamıştı...BİLGİSAYARIMA TIKLADIM ... VE BİR HATA MESAJI... """böyle bir ara birim desteklenmiyor"""diye yanıt veriyordu...bu hataya bir çok yerde rastladım...bilgisayarımı açmak için sağ tıklayıp aç demem gerekiyor ve bütün sürücülerde ve klasörlerde de...sorunu bulamadım...biraz uğraşacam...bu sorunları halledecem umarım...bu sistemin içinde bulunan inf dosyasını işletim sistemi CD sinde de bulamadım...bulduğumda sorunu halledebilirim diye düşünüyorum ...
BAZI ARKADAŞLAR FORMATIN UYGUN OLDUĞUNU VEYA DONANIMSAL SORUNLAR OLABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞLER...BENCE BÖLE BİŞE SÖZ KONUSU DEĞİL...BÜYÜK KONUŞMAK DA İSTEMİYOM...YETERLİ BİLGİM YOK ÇÜNKİ...FORMAT YERİNE EKSİK DOSYALARIN GİDERİLMESİ DAHA MANTIKLI BENCE...BİLGİSAYARA BAKIM YAPMAK YANİ KASAYI TEMİZLEMEK TE FANIN ÇALIŞMASINI DAHA VERİMLİ HALE GETİRİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...BAŞKA FAYDASI OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM...
yazdığım bilgiler umarım yardımcı olur sorunu olan arkadaşlara...
-
07.10.2010 12:19 #10
tarih : 07,10,2010 perşembe
silinen dosyaların hakkında da bişeyler yazmak istedim...
silinen dosyalarını kurtarmak mümkün...fakat bunları kurtarmak kolay değil...hard diskine yeni bilgiler yükledikçe eski bilgilerin kurtarılma imkanı da daha da zorlaşır hatta kurtarılamaz olur...
eski bilgiler hard diskin bir kısmında saklanır fakar onlar yer kaplayan veriler şeklinde değildir...
sadece kurtardığında belli bir boyuta sahip olurlar...kullanıln proğramlar genelde aynı şekille proğramlanmış proğramlardır...bu yüzden bir tanesi bile işini görebilir tam sürüm olduğunda...
benim önerdiğim """RECUVA OLABİLİR """ ücretisiz bir proğram kendisi...proğram uzun bir zaman alarak tarama işlemi yapıyor...tabi herşeyi arattırırsanız örneğin video resim word belgesi vs. işlem daha da uzun sürebiliyor...kurtarma ihtimaliniz de düşük sonuçta...proğramların kimisi kurtarılacak dosyaların kurtarılma ihtimalinin düşük veya yüksek olduğu hakkında da bilgi verebiliyor...yani mesela ""kurtarma imkanı yüksek-düşük-imkansız türünden bilgiler verebiliyor... yada renkler mesela """yeşil - sarı - kırmız""" türünden...iyi orta kötü gibi yada...her neyse...açık oldu sanırım...aramak istediğiniz verinin türünü seçtikten sonra arama yapmanız süre açısından avantaj sağlayabilir...bulduğunda da isim olarak bulamayan fakat dosyaları rar yada zip şeklinde bulup onların içinde saklayan proğramlar da bulunmakta...buluyor ama proğram olarak değil zipli dosya olarak buluyor...siz bu şekilde aramak isterseniz önce boyutunun ne aralıklarda olduğunu yazarak arama imkanına sahipsiniz...yoksa süre uzayabilir...
FORMAT ÇOK YANLIŞ BİR DURUMMUŞ SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEM...HER BAŞINIZ SIKIŞTIĞINDA FORMATI DENEMEYİN...."BENİM KÖTÜ BİR ANIM VAR 15 CİVARI FORMAT ATARAK LEPTOBUMUN HARD DİSKİNİ İFLAS ETTİRDİM...İŞİME YARADI ASLINDA HARD DİSKİ BÜYÜTMEK İSTİYORDUM AMA ZARAR SONUÇTA...YARARI HARD DİSK 320 LİK OLUNCA İŞLETİM SİSTEMİ ESKİSNDEN DAHA VERİMLİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI........VE BİRDE ÖĞÜT VARDI BURDA...FAZLA FORMAT HARD DİSKİN ÖMRÜNÜ UZATMAZ KISALTIR....
umarım yazdığım bilgiler yardımcı olur...allah yardımcın olsun...
Benzer Başlıklar
-
Bilgisayarın Adı
fatih5466 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 20.02.2007, 16:59 -
Bazı Programların Çalışmaması ve Regisrty
spidermaniac tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 22.05.2005, 14:26 -
İnternet explorer dan daha güvenli bir explorer ???
krecc tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 18.02.2005, 17:02 -
ekran kartı arızalanınca power supply ve cpu fan çalışmaması
gokturk tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 13.08.2004, 14:33 -
Ram Çalışması/Çalışmaması
Vassago tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 28.07.2004, 01:58

Alıntıyla Yanıtla

word 2003 filigran ekleme
Bugün, 00:03 / Yazılım