PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan [SORU] System Volume Information

Merhabalar Arkadaslar,

Size bir sorum olacak..Gecenlerde partitionlar uzerinde dosyalarımı editlerken "System Volume Information" dosyasını da yanlislikla sildim ve maalesef farketmedim sildigimi .. Pc'imi yeniden baslattigimde ise o partitiona erisemiyordum.. 40 dk gecmemis olsa gerekki Windows "System Volume Information" dosyasini tekrar olusturmamis..

sonra ..

sistemimi CD'den Linux ile boot ettim .. o Partition'a erisebiliyordum icindeki dosyalar falan zarar gormemis amma velakin Linux'un dosyalar uzerinde kopya-edit-silme vs .. gibi fonksiyonları calismadigindan "System Volume Information" dosyasini olusturamadim/duzeltemedim ..

daha sonra..

Tekrar Windows'u actim hasarli partition icin Console'da chkdsk /f yaptim fakat "The Volume is corrupted" hatasi aldim ..

ve en sonunda ..

Partition Magic'i denedim olmadi ..

Windows Bootable Rescue'i denedim olmadi ..

"ERD Commander 2005"(pcyi cd'den windows ile boot edebilen bi prgram winternals firmasi uretmis www.winternals.com bakabilirsiniz bilmeyenler icin) ile pcyi boot ettim ordan duzeltmeye calistim ama hicbir yontem o partition'a format atmadan duzeltme ozelligine sahip degil

Windows'ta o partition'un ozelliklerine baktigimda ise "0Mb RAW" olarak gozukuyor ..

simdi benim kafam karisik durumda acaba o partitiona NTFS file sistemini / format atmadan \ nasil yuklerim ..??

simdiden tesekkurler

arkadaslar hickimsenin bi fikri yokmu yaw :S:S

S.aleykum

dosya bıcımının raw olmasıyla cok karsılastım..raw demek ham bıcımlendırılmemıs demek yanı o partıtıonu kullanman ıcın o bolumu bıcımlendırmen gerek baska care gorunmuyo zaten denemıssın bı cok yolu

kolay gelsın:...

Aliefeli
    Misafir

Alıntı Orijinalini Gönderen: kdrsrc Mesajı Görüntüle
    Merhabalar Arkadaslar,

Size bir sorum olacak..Gecenlerde partitionlar uzerinde dosyalarımı editlerken "System Volume Information" dosyasını da yanlislikla sildim ve maalesef farketmedim sildigimi .. Pc'imi yeniden baslattigimde ise o partitiona erisemiyordum.. 40 dk gecmemis olsa gerekki Windows "System Volume Information" dosyasini tekrar olusturmamis..

sonra ..

sistemimi CD'den Linux ile boot ettim .. o Partition'a erisebiliyordum icindeki dosyalar falan zarar gormemis amma velakin Linux'un dosyalar uzerinde kopya-edit-silme vs .. gibi fonksiyonları calismadigindan "System Volume Information" dosyasini olusturamadim/duzeltemedim ..

daha sonra..

Tekrar Windows'u actim hasarli partition icin Console'da chkdsk /f yaptim fakat "The Volume is corrupted" hatasi aldim ..

ve en sonunda ..

Partition Magic'i denedim olmadi ..

Windows Bootable Rescue'i denedim olmadi ..

"ERD Commander 2005"(pcyi cd'den windows ile boot edebilen bi prgram winternals firmasi uretmis www.winternals.com bakabilirsiniz bilmeyenler icin) ile pcyi boot ettim ordan duzeltmeye calistim ama hicbir yontem o partition'a format atmadan duzeltme ozelligine sahip degil

Windows'ta o partition'un ozelliklerine baktigimda ise "0Mb RAW" olarak gozukuyor ..

simdi benim kafam karisik durumda acaba o partitiona NTFS file sistemini / format atmadan \ nasil yuklerim ..??

simdiden tesekkurler
    Merhaba;
    Bilgisayarını windows ile aç. Masa üzerindeki Bilgisayarım ikonunu farenin sağ tuşu ile tıkla ve "Yönet"i seç. Açılan pencerede sırasıyla "Bilgisayar yönetimi --> Depolama --> Disk Yönetimi"ni seç. Sağ tarafta Harddiskinin partitionlarını göreceksin. Ulaşamadığın partition üzerinde farenin sağ tuşunu tıkla ve "Sürücü harfi ve yolu değiştir" seçeneğini seç ve ulaşamadığın partition adını yeniden ver ve tamam diyerek çık.
    Bak bakalım sonuç ne? Mutlu Son.
    Kolay Gelsin.

artık çok geç

dosta ntfsfix yapmaya çalışırken birden format attı partitiona ..

neyse saglık olsun..

icindeki verielr onemli idi ama nabalim artık recovery'e kaldik

Benzer Başlıklar

1. d:\System Volume Information nedir_?
    yakupakgul tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 04.06.2008, 17:20
  2. system volume information hakkında
    desynch tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 31.12.2006, 11:26
  3. D:\System Volume Information\_restore{