PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan asus p4v8x-x anakart cipset yazlımını nasıl güncelleyebilirim

anakartım asusp4v8x-x cipset yazılımını güncellemek istiyorum ama linkini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

arkadaşım yardımın çok saol verdiğin link doğru link ama benim sorunum pc kendikendine reset atıyor parçalarını kontrol ettik sadece anakart kaldı sorun zannettiğim kadarıyla anakartta winsysclean programını kullandım ama bi fayda vermedi birisi anakartın cipsetini güncellememi söyledi faydası olur dedi ama verdiğin linkin neresinden indireceğimi bilmiyorum ben fazla anlamamda pc den daha detaylı yardımcı olabilirsen sevinirim

Alıntı Orijinalini Gönderen: kick***scu42 Mesajı Görüntüle
    arkadaşım yardımın çok saol verdiğin link doğru link ama benim sorunum pc kendikendine reset atıyor parçalarını kontrol ettik sadece anakart kaldı sorun zannettiğim kadarıyla anakartta winsysclean programını kullandım ama bi fayda vermedi birisi anakartın cipsetini güncellememi söyledi faydası olur dedi ama verdiğin linkin neresinden indireceğimi bilmiyorum ben fazla anlamamda pc den daha detaylı yardımcı olabilirsen sevinirim
    Anakart chipseti ve anakart bios'u ayrı ayrı şeylerdir.
    Anladığım kadarıyla sen Bios'u güncellemek istiyorsun çünkü chipset yazılımı anakarta ait bir yazılım değildir sadece o anakartın kullandığı (intel,amd,vs) chipset marka ve modeline aittir.Biraz daha açacak olursam; senin anakartının markası asus ama kullandığı chipset via'dır.

http://support.asus.com/download/dow...&model=P4V8X-X

Yukarıdaki adresin bios-utilites kısmından Afudos BIOS update tool V2.11'i çekmen ve daha sonra Bios kısmından 1008 numaralı bios dosyasını çekmen lazım.Update tool'u kullanarak varolan bios'unu 1008 sürümüne yükseltebilirsin.

Bir diğer işlem ise anakartının CrashFree Bios2 özelliği var.Anakart kitapcığına bakarak hasar almış biosu nasıl geri yükleyeceğini öğrenebilirsin.Kitapcığı yoksa yine yukarıdaki linkten Manuals kısmından pdf olarak çekebilirsin.

Önemli not: Bu işlemler yüksek risk taşıyan uygulamalardır.Daha önce bu tür yüklemeler yapmadıysanız,mutlaka bir bilene veya yetkili bir servise yaptırın.Bu işlem esnasında kısacık bir elektrik kesintisinin bile anakartın bios'unu kullanılmaz hale getireceğini unutmayın.

Kolay gelsin.
    En son Sub_Marine tarafından düzenlenmiştir: 10.10.2007 04:00

Benzer Başlıklar

1. Asus Anakart Bios Update nasıl yapılır
    pocker_face tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 13.12.2009, 01:40
  2. DDR ve 945 çipset?
    fgurhanf tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 17.07.2006, 12:49
  3. asus P4V8X-X bios