PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Okul ödevime yardım

İlköğretim 8. sınıfta okumaktayım.
    bilişim teknolojileri dersimde öğretmenim bir ödev verdi ve size danışmak istedim.
    DEMO , Lisanslı , Freeware, Shareware yazılımlara birer örnek verebilirmisiniz?
    Bunların ne işe yaradığı, adresleri gerekli.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.:-)

Ben öğretmenleri olarak bu konuyu şu anda işliyorum. PCNet ailesine teşekkürler şimdiden.
    En son ultraaslan tarafından düzenlenmiştir: 17.10.2007 10:19

Öğretmenleri olarak bu konuyu şu an açıklıyorum

Freeware: Tamamen ücretsiz olan yazılımlara denir. Bu yazılımları hiç bir kısıtlama olmaksızın kullanabilirsiniz. (Örnek: Mozilla Firefox, VLC Media Player)

Shareware: Shareware'nin Türkçe anlamı Kısıtlı kullanım programları demektir. Shareware'ler bir programcının veya yazılım firmasının belirli bir süre denemeniz için hazırladığı programlardır. Eğer bu süre sonunda programı beğenirseniz satın alırsına ya da program sizi uyarıp çalışmamaya başlar. Böylece programı satın almadan önce deneme imkanı bulmuş olursunuz... Genellikle belli bir sürenin ya da kullanım sayısının sonunda çalışmasına son veren shareware programlarının yanı sıra, programın belirli özelliklerini kısıtlayıp, satın alanlara bu özellikleri açmayı planlayanlar da bulunur. (Örnek: WinRAR)

Demo Program: Yazılan bir programı son kullanıcıya tanıtmak için belirli özelliklerinin kısıtlanıp kullanıcılara sunulduğu şeklidir. (Örnek: BuddyVision, E-Cafe Navigator)

Lisanslı Program: Kullanmanız için ücret ödemeniz gereken, ücreti ödendikten sonra tüm özellikleri ile kullanabildiğiniz programlardır. (Örnek: Windows XP, Office 2003..)

Kolay gelsin..

turuncu_yesil keske yapmasaydın da kendi arastırıp bulsaydı

Zaten anlatmış öğretmenleri

Benzer Başlıklar

1. AÇik Okul
    aycagonenc tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 01.07.2007, 22:24
  2. OKUL BÖLÜMÜ
    Mirza41 tarafından PCnet forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 04.07.2006, 22:43