PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan format atarken SORUNN !!

Benim bir laptopum var ilk aldığımdan beri hiç format atmamıştımm ve uzun bir zaman oldu. Artık çok sıkıcı hatalar verip kötü performans gösterdiği için format atıp service pack 2 li xp yi yüklemek istedimm fakat format atamadım bunun nedeni olarakta tek disk olduğunu zannedip c sürücüsünün yanında bir de d sürücüsü gibi ikinci bir sürücü elde etmek istedimm ve partition magic programını kullanmaya çalıştmm fakat ordanda diski bölemedimm ve en sonun da galiba yanlışlıkla disk biçimlendir sekmesine tıklayıp bilgisayarı hiç çalışmaz hale getirdimm şuan bilgisayar ne normal açılıyoo, nede kur menüsü açılıoo ve şöyle bişey yazıyoo:
    NTRLD is missing
    ctrl + alt + del restart
    ve dediğini yapınca yani ctrl alt del yapınca bilgisayar restart olup yine aynı ekran gelioo
    bana bi yol gösterirsenizz çok memnun olucamm
    lütfen bildiklerinizi esirgemeyin ve paylaşınn çünkü çok zor durumdayımm

sen sana verilmiş olan ve üzerinde laptop markası ve kurtarma (recovery )disk yazan cd ile birlikte bilgisayarı başlat ve kurtar de.
    Bilg. Cd den başlatmak için bilg açılırken F2 tuluna bas(farklıda olabilir açlılşta ekranın altında yazar) ve buradan hiç birşeyi değiştirmeden boot menüsünden optik okuyucunu ilk sıraya taşı yada bilgisayar açılırken (toshibada mesela ress F12 for boot selection filan gibi yazar) boot seçicisi ile cdden başlat.
    Sanırım sen diski sildin ama Xp'nin bootloader'e hala duruyor önce onarmayı seç eğer başarılı olamazsa yeni bir xp Kur tabii tüm bilgilerin silinmiş halde..
    A-DEeP

ya tamam onu yapmaya çalışıormm zaten cd yi takıp boot cdrom sekmesini seçiormm sonra cd önyükleme için bir tuşa basın diyor ama bassamda basmasamda biraz snra o dediğm yazı tekrar çıkıoo..
    kurtarma cd si dediğnn nasıl oluyo onu anlamadım normal windows xp cd sinden bahsetmiyosun sanırımm ???

evet aslında xp cdsi ama kullandıgın marka ile kurtarma cdsi olarak geliyor.

Xp cdsi ile başlattığında xp yükleniyor ekranı hiçmi gelmiyor ?
    A-DEeP

yoo işte sadece otomatik boot yapıp cd önyükleme filan diyo ama yine aynı yazı çıkıo altındaa bende anlamadmm.

Benzer Başlıklar

1. format atarken yedekleme
    DDD tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 25.02.2010, 14:44
  2. format atarken sorun??
    saintsoul tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 33
    Son Mesaj: 30.12.2008, 17:23
  3. Format atarken sürücüm kayboldu
    bamya_osman tarafından Windows XP forumunda
    Yanıt: 7