+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 6 - 7 arası sonuçlar
-
01.01.2008 02:13 #6
bios da sata modu var.2 seçenek var.ahcı ve ide modu olmak üzere.
Burdan ide modunu seçersen sata driverına gerek yok.Fakat böyle olursa hdd en ahcı modunda çalışmaz.
Daha sonra windows tan ahci moduna çevirebilir miisn orasını bilmiyorum.
en iyisi arkadaşların dediği gibi xp cd sine gömmek.
-
01.01.2008 03:49 #7delphisMisafir
sayın arkadasım sata modunu ahcı deyse ıde ye getır ve dısket ıstemeden sıstemıne yazılımını kur derım ahcı pek bızım ısmıze yaramaz zaten
ALINTIDIR
AHCI: Advanced Host Controller Interface.
IDE ve SATA ayrı, AHCI muhabbeti ayrı. Eski kalın disk veri kabloları gitti yerine malum ince Serial ATA (SATA) kabloları geldi. Diskiniz SATA disk demek ince kablo ile bağlanmış. AHCI ise bir alt muhabbet konusu.
AHCI Intel'in bir spesifikasyonu. Kullanmak için yanılmıyorsam Intel'e lisans ücreti ödeniyor. Neyse. Ne işe yarar? NCQ (native command queuing) ve hot plug (sistem çalışırken diski takıp çıkarabilme) gibi gelişmiş özellikleri yazılımsal olarak işletim sisteminden kontrol edebilmenizi sağlar. Bunlar gerekmiyorsa kafaya takmaya pek gerek yok.
Çipset ve işletim sisteminin desteklemesi gerek. Murat ayarları anlatan bir video çekmişti:
http://www.pclabs.gen.tr/2007/10/28/window...-nasil-kurulur/
Şunlar Intel'e göre resmi olarak AHCI desteklemiyor: ICH9, ICH8, ICH7, ICH6 tabanlı çipsetler, ICH5, ICH5R tabanlı çipsetler. ICH9'da var ama yok diyorlar malum.
Sistemim AHCI mi? Bunu yanılmıyorsam anlamanın yolu Sistem Özellikleri diyaloğunu açıp şöyle bir şey yazıyor mu diye bakmak:
ALINTI
IDE ATA/ATAPI controllers -> Intel® ICH9 SATA AHCI Controller.
Windows kullanmayalı epey var, benchmark tarzı yazılımlar da gösteriyor olmalı.
http://wiki.pclabs.gen.tr/wiki/NCQ
saygılar
Benzer Başlıklar
-
Sata harddiske Windows 98 kurulumu?
PakistaniBrain tarafından Windows 95/98/ME forumundaYanıt: 13Son Mesaj: 13.09.2008, 18:28 -
SATA Harddiske işletim Sistemi yükleyemiyorummm
dragonfly2023 tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 19.12.2007, 19:39 -
sata harddiske win98 kurdum ama.....
scorpion52 tarafından Windows 95/98/ME forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 01.12.2007, 18:21 -
Sata Harddiskim var Ama Anakart ide.lütfen yardım
muhlis91 tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 01.07.2006, 20:41 -
Sata format Yardım Lütfen
gburaks tarafından Yazılım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 06.10.2005, 13:08

Alıntıyla Yanıtla

Ingilizce dil programı !!!
Bugün, 19:37 / Yazılım