PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
17 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    Balıkesir/Bandırma

Varsayılan (ACİL)XP kurarken disketsiz nasıl sata raid sürücüsü yükleriz? cd ile...

Merhaba arkadaşlar, Hp marka intel 1,8 dual core işlemcili, gigabyte anakartlı, 300 gb samsung sata hdd li bir bilgisayara xp yüklemem gerekiyor. Fakat bildiğiniz gibi yeni sistemlerde floppy yok... bu bilgisarında içinde driverleri mevcut ben bu raid driverlerini cd ye çekersem şayet windows yükleme esnasında sata hdd i yüklemem gerektiğinde cd den yükleyebilirmiyim? Zaten gördüğüm kadarıyle raid sürücüsü diskete sığmayacak boyutta. Bunun bi hal çaresi var mıdır? Acil yardımlarınızı bekliyorum... Birde bu vistalarda yüklerkende xp deki gibi sata hdd i ayriyeten raid sürücüsünden yüklemek gerekiyo mu? Kolay gelsin..
    Fatih_kul

xp işletim sisteminde disket harici bir medyadan textmode sürücüleri tanıtamazsınız..N-lite yazılımını kullanarak sürücüleri işletim sistemi cdsine entegre edebilirsiniz.

*tüm raid driverleri diskete sığar.
    *floppy yoksa biosdan sata ile ilgili bölümü disable ya da IDE enable şeklinde değiştirdiğinde disketsiz kurulum yapabilirsin.

Alıntı Orijinalini Gönderen: piRe_ Mesajı Görüntüle
    *tüm raid driverleri diskete sığar.
    *floppy yoksa biosdan sata ile ilgili bölümü disable ya da IDE enable şeklinde değiştirdiğinde disketsiz kurulum yapabilirsin.
    *Arkadaşın disket sürücüsü yokmuş.
    *Her biosta böyle bir seçenek yok...

whooosh arkadaşım her biosda böyle bir seçenek yok demişsiniz. açıkcası şaşırdım. ben böyle bir anakarta rastlamadım ve düşünüyorumda anakartta sata slotlar olacak fakat biosunda bunun ayarı olmayacak. bana biraz tuhaf geldi. özür dilerim merakımdan soruyorum bu konuda bir örnek anakart ismi verirseniz incelemek istiyorum.

Benzer Başlıklar

1. sata raid sürücüsü
    sonsuuzzz tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 04.02.2008, 15:34
  2. Vista kurarken sata hardisklerimi nasıl gösteririm
    pocker_face tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 27.06.2007, 22:01
  3. Disketsiz SATA
    STONE tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7