PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Yazılım
Bu Sayfayı Yenile c0000218 {Kayıt Defteri Dosyası Arızası} laptopa giremiyorum acil yardim
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#16) Eski

gooddialogue Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2007
Yer: yurtdisi
Varsayılan 13.04.2008, 22:40

komut satirina harddiski secmeden komutlari girerek ilerliyorum. C: yazdim yanlis komut dedi. ben de komutlari giriyorum. kabul ediyor.

En son gooddialogue tarafından düzenlenmiştir : 13.04.2008 23:03.
Alıntıyla Yanıtla
  (#17) Eski

Varsayılan 13.04.2008, 23:11

komutlari yazarken örnegin bir satirdaki komut bitince asagi gecmek icin enter e basinca o verilen komut File not found - komuttttttttt 0 file(s) copied diyor.

Ntfs/Ext2fs e girince yanlislikla Ntfs4Dos yerine NTFS pro diye bir seyi secip o islemi yaptirmistim. C: belki silindi mi acaba?

simdiki islemi yarida kesip cikabilir miyim? C: nin silinip silinmedigini kontrol etmek icin...?

---------

laptopu kapatip ailirken f8 e basip ordan dizin... yerine girip kontrol ettirdim. C: ve D: zarar görmemis.

En son gooddialogue tarafından düzenlenmiştir : 13.04.2008 23:16.
Alıntıyla Yanıtla
  (#18) Eski

Varsayılan 13.04.2008, 23:21

cd c:\windows (enter) yazın daha sonra aşağıdaki gibi.

yukaridaki komutu yapinca invalid directory yani gecersiz komut diyor.
Alıntıyla Yanıtla
  (#19) Eski

Varsayılan 13.04.2008, 23:32

örnegin bir tane komut cümlesini yazinca ikinci komutu yazabilmek icin önce enter e mi basmak gerek? entere basinca olmuyor. too many parameters - c: \windows\system32\config\system diyor. yani yazdigim komut bu.
Alıntıyla Yanıtla
  (#20) Eski
Forum Gurusu

Katılım Tarihi: 2006
Varsayılan 14.04.2008, 02:30

sanırım başka bir sorunumuz var sende sistemin olduğu bölüm gizli olarak görünüyor. bu durumda komutlar işe yaramaz. düzeltmek için Cd içinde bulunan MBR Save/Restore alt menüsünden Partition Table Doctor 3.5'i çalıştırarak ''Rebuild'' yapman gerekiyor. çıkan uyarılara evet dedikten sonra pc ni yeniden başlatabilirsin. belki bu işlemden sonra Hiren's cd sine ihtiyacın kalmayabilir. eğer XP bölümü dosya sistemin fat32 olan kısımdaysa pc yi win98 açılış disketi/Cd si ile başlatıp dos'a düştükten sonra scandisk e:/f (enter) yazman gerekiyor. Hiren's cd sinde de bunu yapabilirsin ama biraz karıştırman lazım zira ben bu tür komutlar için o cd yi kullanmıyorum o nedenle yerini tam hatırlamıyorum ama ilgili bir menu var. neyse kısaca toparlayayım. hiren's BootCD sinden;

-MBR Save/Restore alt menüsünden Partition Table Doctor 3.5'i çalıştırarak ''Rebuild'' yap.
-cd yi çıkart ve pc yi normal olarak başlat. başlamaz ve yine e:\ Hidden olarak görünürse;
-hiren's Cd sinden bu sefer Partition tools alt menüsünden Partitionmagic 8.0 i başlat ve BURADAKİ işlemi yap.
-tekrar normal olarak pc yi başlat. problem çıkarsa,
-pc yi win98 açılış disketi/Cd si ile başlatıp dos'a düştükten sonra scandisk e:/f yaz. (enter).
-sistemde tarama yapacak. herhangi bir kurtarma disketi isterse es geç.
-tüm bunlara rağmen pc yine açılmazsa bir şekilde yine dos satırına in aşağıdaki komutları aynen yaz. her komut (satır) sonunda enter a basacaksın.

delete c:\windows\system32\config\system
delete c:\windows\system32\config\software
delete c:\windows\system32\config\sam
delete c:\windows\system32\config\security
delete c:\windows\system32\config\default

copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system
copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software
copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam
copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security
copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default

artık pc nin açılması gerekiyor. yoksa camdan at.

eklemeyi unutmuşum artık cd den boot edebildiğine göre aşağıdaki yolu da deneyebilirsin;
-hdd indeki diğer bölümlerden birine yeni bir XP yükle.
-pc ni bu yüklediğin XP ile aç.
-Bilgisayarım sağ tık/yönet/depolama/disk yönetimine gir.
-sürücü adı boş olan hdd'e sağ tıkla ''sürücü harfi ve yolu değiştir'' ''ekle'' sekmesinden yeni bir isim ata.
-buraya kadar gelebildiysen bu işlemlerden sonra eski sistemin olduğu ve giremediğin hdd içeriğini görebiliyorsan, ilk önce C:\WINDOWS\repair içinde bulunan autoexec.nt ve config.nt dosyalarını C:\WINDOWS\system32 içine at. (eski sistemine).
-sağıklı olması açısından bir de scandisk yaptır. eğer bu iki dosya işini görmez ise C:\WINDOWS\repair 'e geri dönüp sam-security-default-software-system adlı diğer dosyalarıda system32 içine kopyala. pek sağlıklı olmasa da artık eski sisteminden pc yi başlatabilirsin.

En son piRe_ tarafından düzenlenmiştir : 14.04.2008 16:12. Sebep: ekleme.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
kayıt defteri themeesut Yazılım 0 15.03.2008 20:35
Kayıt Defteri sempatimm Yazılım 2 26.09.2007 01:44
kayıt defteri postacxxx Windows XP 15 17.08.2007 17:50
kayıt defteri.. king_ring Windows İpuçları 2 18.07.2006 00:30
kayıt defteri? serkan_gov67 Yazılım 2 28.01.2005 19:33

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

641 gösterim, 9 yanıt

86 gösterim, 10 yanıt

27 gösterim, 3 yanıt

22 gösterim, 4 yanıt

67 gösterim, 7 yanıt

65 gösterim, 4 yanıt

41327 gösterim, 268 yanıt

81 gösterim, 3 yanıt

39 gösterim, 4 yanıt

72 gösterim, 10 yanıt

91 gösterim, 1 yanıt