PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Exclamation BIOS UPDATE artıları ve eksileri nelerdir?

Arkadaşlar merhaba;

Uzun zamandır bios güncellemesi yapmak istiyorum fakat nedense hep geri adın atıyorum, bios güncellemesi yaptığım takdirde yaşayabileceğim problemler nelerdir.Bu güncellemenin bana pozitif getirileri neler olabilir.

http://scan.esupport.com/?CFID=3027214&CFTOKEN=13415150 adresinden güncelleme yapmadan önce bilgisi olan arkadaşlarımın yardımını rica ediyorum.

BIOS MANIFACTURER : Award Modular BIOS v6.00PG
    BIOS ID : 03/21/2003-P4X333-8235-6A6LWE19C-00
    BIOS DATE : 03/21/03
    BIOS OEM SIGNON : MS9107C+(USB) 03/21/2003
    CHIPSET : VIA 82C3128 rev 1

şu an sisteminde problem yoksa gereksizdir güncelleme..bazı anakartlar windows üzerinden güncelleme yaptırır çok basittir bazıları disket kullandırır sizi sıkıntıya sokabilir ingilizce yüzünden..
    PC: amd phenomII x4 2.8; msi ms-7388 K9A2 CF-790x pci-e 2.0; twinmos 4 gb 800 mhz; msi hd5670 1gb gddr5; thermaltake 700 watt psu+kasa; win7 hprm; NOTEBOOK: Fujitsu-siemens A-1655G - http://pioneer-avr.blogspot.com = pioneer vsx-919 ev sinema amfisi türkçe yardımcısı

BIOS güncellemesi ile anakartınızda olşuşabilecek sorunları asgariye indirebilir ve anakartınızdan daha yüksek verim alabilirsiniz, yinede anakartınızda ya da sisteminizde BIOS güncellemesini gerektirecek bir sebep yoksa yapmanızı tavsiye etmiyorum, yapacaksanızda;

-Kesinlikle elektrik kesintisi ihtimalini bir şekilde ortadan kaldırın (UPS kullanın),
    -Anakartınıza tam uygun BIOS sürümünü edindiğinizden adınız gibi emin olun.

Anakartımda BIOS güncellemesini gerektirecek bir sorun yok çok şükür, fakat donanımlarımı güncellerken aklıma BIOS güncellemesinide yapmak geldi.Anakartıma tam uygun bios edindiğimi nasıl anlayabiliririm kriteri nedir bunun.

BIOS güncelleme bazı yazılımsal getiriler sağlayabilir, ama sistemde bir sorun yoksa pek tavsiye edilmez. Bir örnekle açıklamaya çalışayım, mesela sizin anakartınızda core 2 duo 800 FSB işlemcilere destek var, ama siz 1333 işlemci almak istiyorsunuz. Bu durumda (örnek olması açısından söylüyorum böyle olmayabilir de) anakartın üreticisinin sitesinden son BIOS versiyonunu indirip güncelleme yapabilirsiniz. Bu güncelleme sayesinde anakartın kutusunda veya modelinde yazmayan 1333 FSB işlemci desteğine kavuşursunuz. Daha pek çok minik eksiklik de giderilebilir, ama temelde pek tavsiye edilmez, çünkü bu işlem sırasında mesela elektrik falan giderse bilgisayar kullanılamaz duruma gelebilir ve bu durumda garanti de geçersiz kalacaktır. Benim ASUS anakartımda BIOS güncellemek baya kolaylaştırılmış, hiç disket CD falan kullanmaya gerek bırakmıyor, ama ben de pek düşünmedim güncelleme yapmayı açıkçası.
    Rüyadan hiç uyanmasan, rüya ile gerçek dünya arasındaki farkı nasıl anlardın?

Benzer Başlıklar

1. anakart üzerine 2 tane 512 ram koymanın artıları ve eksileri nedir...?
    mertyurek tarafından Ürün İnceleme ve Tavsiye forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 06.09.2009, 11:57
  2. Bu anakartın eksileri ve artıları?
    intricate tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 29.07.2006, 02:40
  3. Opera ile mozillanın artıları ve eksileri
    alptekin0035 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 15
    Son Mesaj: 21.07.2006, 09:06
  4. amd 2600 için bios ayarları nelerdir