PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Yazılım
Bu Sayfayı Yenile Bilgisayarinizi Yavaslatan 5 Program...
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

gooddialogue Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2007
Yer: yurtdisi
Varsayılan Bilgisayarinizi Yavaslatan 5 Program... - 17.05.2008, 09:02

BİLGİSAYARINIZI YAVAŞLATAN 5 PROGRAM...

eclipse Cts, 19/01/2008 - 23:53
Hantal programlar. Adından da anlaşılabileceği gibi bu programlar yepyeni bilgisayarınızın size yavaş, çok yavaş, aşırı yavaş çalışıyor gibi görünmesine neden oluyorlar ve o kadar para verip en son model işlemcili bir bilgisayar aldığınızda "hiçbir değişiklik görmüyorum, yandı, gitti paralar" gibi düşüncelere kapılmanıza yol açıyorlar.
Zaman zaman çalışırken "ekranın donmasına" neden oluyorlar. Sistem kaynaklarını inanılmaz bir savurganlıkla harcıyorlar. İki de bir ekrana daha yeni, daha güncel ve daha hantal yeni bir versiyonun çıktığına dair uyarı kutuları görüntülüyorlar. Peki bu uygulamalarla hayatımızı karartmaya devam etmek zorunda mıyız?
DOWNLOAD.COM'UN ANKET SONUÇLARINA GÖRE ŞU 5 PROGRAM BELİRLENDİ:
Acrobat Reader

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen PDF formatının geliştiricisi olan bu program tek bir işe yarıyor: PDF görüntülemek. Ve bunu da sistemi son derece zorlayarak yapıyor. Neredeyse iki ayda bir yeni bir versiyon çıkarıp sisteme kurmanız gerektiği konusunda uyarılar görüntülüyor. Zaman zaman sorunlu olarak yüklenen veya hiç yüklenmeyen eklentileri yüzünden sistemi kilitleyebiliyor. Tüm bunlar, alt tarafı bir sayfalık bir belge görüntülemek için!
iTunes

Apple'a sormak gerekli. Alt tarafı tüm görevi medya yönetimi ve çalması olan bir uygulamayı bu kadar hantal yapan şey nedir? Gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor, yüklemesi uzun sürüyor, görüntüsü çirkinleşiyor ve bellekte aşırı yer işgal ediyor. Güzel, dört dörtlük bir alternatifi de yok işin kötüsü.
Real Player

Real Player doğru adımları atmış olsaydı YouTube kadar popüler bir sistem olabilirdi. Onun yerine elimize herkesin nefret ettiği, sistemine yüklemek bile istemediği bir medya formatını destekleyen oynatıcı kaldı. Sürekli olarak ekranda uyarı kutuları görüntülemesi, size Rhapsody ve SuperPass satmaya çalışması da Real Player'ı kullanıcıların uzak durması gereken bir program haline getiriyor.
Internet Explorer

Tüm zamanların en büyük kavgasına hoş geldiniz. Hangi tarayıcı? Internet Explorer mı? Yoksa alternatifleri mi? IE 7.0 kesinlikle IE 6.0 sürümüne göre daha iyi, ancak bu bile programın itici yönlerini gizlemeye yetmiyor. Kavga devam edecek gibi görünüyor ama en azından eğer IE'den bıktıysanız Firefox kullanmayı deneyebilirsiniz.
Microsoft Outlook

Acaba Microsoft'un 2008'li yıllara geldiğimizden haberi var mı? Hem GMail hem de Yahoo Mail Microsoft'un en gözde e-posta uygulamasından daha hızlı çalışıyorlar hem de daha faza özellik içeriyorlar. Özellikle günümüzün en önemli derdi olan spam filtreleme konusunda da zayıf bir grafik çizen Outlook işyerinde kullanım aşamasında da gerek organizasyon gerekse zaman yönetimi konusunda kullanıcıların başına derde sokup duruyor. Oysa amacı onlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak.
Yine Microsoft ürünü olan Outlook Express ya da Vista ile beraber gelen Windows Mail kullanarak problemlerinizin çoğunu çözebilirsiniz.

http://www.cehennem.org/yazi/bilgisa...atan-5-program

---------------------------

Cözüm:
Alıntı:
Orijinalini Gönderen: whooosh Mesajı Görüntüle

Foxit Reader PDF görüntüleyici. Bir kere kullandıktan sonra o işe yaramayan sistemde açılırkende çalışırkende kasan adobereaderı bir daha kullanmıyacaksınız..

Internet Explorer 7 haric hepsini kaldirmanizi tavsiye ederim.

En son gooddialogue tarafından düzenlenmiştir : 17.05.2008 09:08.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Varsayılan 17.05.2008, 09:10

IE7 yi kaldirinca acaba bir sorun olur mu? örnegin yillar önce IE7 yi kaldirdigimda bazi programlar dogru düzgün calismaz uyarisi almistim.

msnden emaili acmak vs.?
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Leylek Kullanıcısının Avatar'ı

Yer: Antalya
Varsayılan 17.05.2008, 09:10

Adobe Reader`ın sistemi yavaşlattığı çok doğru.Ben Foxit Reader ile tanıştıktan sonra Adobe Reader`dan hemen kurtuldum.Ayrıca IE değil Firefox kullanıyorum ve çok memnunum.
Paylaşım için teşekkürler.
Alıntı:
IE7 yi kaldirinca acaba bir sorun olur mu? örnegin yillar önce IE7 yi kaldirdigimda bazi programlar dogru düzgün calismaz uyarisi almistim.

msnden emaili acmak vs.?
Ben daha önce Internet explorer 7`yi kurmuştum ve bir süre sonra beğenmeyip kaldırdım.Tekrar Internet Explorer 6 yüklenmiş haldeydi.Bende herhangi bir sorun çıkmadı.Zaten artık Firefox kullandığım için Internet Explorer`ın anasayfası bile formattan sonra değişmemiş.(tr.msn.com)

Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

En son Leylek tarafından düzenlenmiştir : 17.05.2008 09:13.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

ByEGT Kullanıcısının Avatar'ı

Yer: İstanbul
Varsayılan 17.05.2008, 10:58

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: gooddialogue Mesajı Görüntüle

msnden emaili acmak vs.?
En önemlisi güncelleştirmeler sadece internet explorer ile yapılabiliyor. Bazı siteler sadece internet explorer da çalışıyor.

Birkaç ay önce Adobe Reader ı kaldırıp Foxit Reader'ı; IE7 yerine Firefox kullanmaya başladım. Outlook, iTunes, Real Player zaten kullanmıyordum.
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Darksector Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2008
Varsayılan 17.05.2008, 11:08

Internet Explorer 7 ve Adobe Reader Bilgisayarı yavaşlattığı doğru diğer programları bilmiyorum paylaşım için sağol

PCNET FORUMUN DAHA DÜZENLİ OLMASI BİZİM ELİMİZDE
Lütfen başlık açmadan önce forumda arama yapalım aynı başlıklardan yeni başlık açmak yerine bir başlıktan devam edelim http://www.pcnet.com.tr/forum/pcnet/...erlemeler.html
Alıntıyla Yanıtla
  (#6) Eski

Varsayılan 17.05.2008, 16:10

Bir sey degil.

Pardon gece gec saatte paylastigim icin iyi hatirlayamamisim. O uyariyi IE7 degil IE6 yi kaldirinca veriyordu. Artik bu zamanda IE6 ya gecmem ve o sorunla da karsilasmam. tsk.

Firefox en iyisi.
Alıntıyla Yanıtla
  (#7) Eski

_DaY_WaLkeR_ Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2006
Yer: İstanbuL
Varsayılan 17.05.2008, 16:38

Gerçekten Itunes bilgisayarı çok kasıyor. Ama Ipod Touch kullandığım için kaldırma gibi bir lüksüm yok.

DaY_WaLkeR
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Gönderim Kuralları
Yeni başlık açamazsınız
Yanıt yazamazsınız
Eklenti gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB kodu Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
program ekle kaldırdan program silinmiyor lastlord Yazılım 18 28.02.2008 18:05
internetten program.müzik,video vs..indirmeyi yasaklayan bi program var mı yasminimsss İnternet, Ağ ve Güvenlik 11 21.10.2007 12:30
Bilgisayarinizi Nasil Baslatmak Isterdiniz...?(bölüm 2) crewboy1156 Windows İpuçları 22 04.07.2006 17:46
Bilgisayarinizi Nasil Baslatmak Isterdiniz...? crewboy1156 Windows İpuçları 1 03.07.2006 20:36
en iyi müzik,program vb gibi indiren program hangisi? ufuk_ates Yazılım 25 26.02.2006 14:16

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

En Son Mesajlar

25 gösterim, 1 yanıt

25 gösterim, 1 yanıt

39 gösterim, 1 yanıt

44 gösterim, 5 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

21 gösterim, 1 yanıt

17 gösterim, 3 yanıt

116 gösterim, 10 yanıt

24 gösterim, 2 yanıt

109 gösterim, 10 yanıt

15 gösterim, 2 yanıt