PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
10 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar

Başlık: Ağ Solucanı

aşağıda yazdıklarıma bakmanı tavsiye ederim işine yarayacağına inanıyorum.
    Alıntı Orijinalini Gönderen: piRe_ Mesajı Görüntüle

Forumda ''Windows Worms Doors Cleaner'' ile ilgili bir açıklama bulamadım ve yeni yüklediğim her sistemde mutlaka bunu çalıştırır ve açık olan yerleri kapatırım. Nedenmi bu kadar önemli.? söyle izah edeyim. eskiden int.cafe işlettiğim günlerin birinde, sistemi yeni kurmuş olmama rağmen benim pc de antivirüs sürekli pc ye sızmaya çalışan bir şeyin olduğunu haber veriyordu. her ne kadar tarattımsa da bir sonuç alamamıştım hatta fdisk format vb. işlemler bile fayda etmemişti.
    sonunda ağ üzerinde bulunan hiç unutmam 12. pc den 445. porttan benim pc ye sızmak isteyen bir zararlının olduğunu tesbit ettim. aşağıda resmi olan programı çalıştırdığımda kırmızı işaretli yerlerin olduğunu gördüm. (yeni yüklenmiş ve henüz ayar yapılmamış bir sistemde de aynısını görebilirsiniz.) bunu kullanınca bahsettiğim sorun ortadan kalktı.
    Çoğu forumda bunu TCP/IP üzerinde NetBIOS u devre dışı bırakın gibi çözümler sunulmuş olsa da hiç alakası yok. sonuçta ağa bağlı pcler için doğru çözüm değil. en azından ben sunulan bu öneriyi uygulamıyorum sadece bahsettiğim programı çalıştırıp kapatmam gereken yerleri kapatıyorum ve şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. yaşadığım anıyla dilimin döndüğünce açıklamaya çalıştım kullanmanızı tavsiye ederim. Resmi açıklamasını sitesinden okuyabilirsiniz.
    En son piRe_ tarafından düzenlenmiştir: 14.05.2009 20:45

yazdıklarını aynen yaptım 3 tane kırmızı uyarı vardı hepsini kapattım yanlız şuan için kullandığım pc güvenli yarın başka bi bilgisayardan güvenlik duvarını ve antivirüsü kaldırıp trojeni bekleyim ve senin verdiğin programı çalıştırıyım inş başarılı olur teşekkür ederim hiç denemediğim bi yöntemdi

kırmızı olanları düzelttiysen aynı pc de tekrar çalıştırmana gerek yok. virüs vb. tarzı zararlı yazılım bulaştığında kontrol amaçlı tekrar çalıştırıp bir değişiklik olup olmadığına bakabilirsin.

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2007

piRe bende kapattım sevdim bu 50 KBlık programı

normalde comodo güvenlik duvarı ile dışarıdan gelen zararlıyı engelleme yapıyodum fakat internet bağlantısını kesiyodu bu ayrı bi yöntem teşekürler yarın ulaşabildiğim bütün bilgisayarlara kurayım

Benzer Başlıklar

1. Readme.exe solucanı
    apprentice tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 08.03.2005, 17:26
  2. Lasco.A solucanı cepten'ten yayılıyor!!
    1mmortaL tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 12.01.2005, 17:05
  3. Hacktool.LsassSba solucanı
    qwertyasd tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 18.11.2004, 20:18