PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan 1100111000100 nasıl oluyor da oluyor

şimdi arkadaşlar teoride biçoğumuz yazılımların temelinde 1 ler ve 0 lar olduğunu bilir. benim anlamadığım 1 ve 0 ı yan yana getirerek nasıl program yazılıyo 1 de elektrik var 0 da yok olmak yada olmamak tamam bu anlmlara da geliyo ama benim klavyeye a yazdığımda bunu algılatan şey ne ve bunun genel manada 1100110larla bağlantısı ne? inanın bunu çok merak ediyorum
    barika-i hakikat müsademe-i efkardan çıkar

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2007

Şöyle demek isterim 0 ve 1 den başka birde 2 olsaydı evindeki bilgisayar 100 ton olurdu : ) Google bu konuda bir çok makale var buraya yazıp kirlilik yapmak istemem.

Katılım Tarihi
    2008
    Yer
    Cyber Gezeğeni

Alıntı Orijinalini Gönderen: hakikattt Mesajı Görüntüle
    şimdi arkadaşlar teoride biçoğumuz yazılımların temelinde 1 ler ve 0 lar olduğunu bilir. benim anlamadığım 1 ve 0 ı yan yana getirerek nasıl program yazılıyo 1 de elektrik var 0 da yok olmak yada olmamak tamam bu anlmlara da geliyo ama benim klavyeye a yazdığımda bunu algılatan şey ne ve bunun genel manada 1100110larla bağlantısı ne? inanın bunu çok merak ediyorum
    tabi merak edeceksin. demekki bu konuda bir cok sey okumalisin... DEBUG la bir cok isin var demektir... ASSEMBLER, ASM,MAKİNA DİLİ, MİKROİŞLEMCİLER OPERANDLAR, MAKRO KULLANIM, HİZALAMA (ALIGNMENT) konularda baya calisma yapman lazim... tabiki eger cok merakina gidiyorsa... Kendi gucune inan ve kurs falan demeden kendin ogrenmeye calis. Insan gayreti neler basarmazki...
    _.•´¯`•._.•:[ JBSPIDER ]:•._.•´¯`•._

..:₪₪₪ zayıf türkçem için özür dilerim ₪₪₪:..

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2004

CPU larin karmasik görünen basit calisma mantigi Günümüzde CPU lar (Central Processing Unit) kisaca biz islemci diyoruz, milyonlarca kücücük transistörden olusur herbir transistörü bir acma kapama salteri olarak düsünebiliriz, eger biz bu acma/kapama (acma =1 , kapama=0) ard arda siralarsak Bir cesit mors kodu elde ederiz ki bu kodu decode ettigimizde anlamli bir mesaj elde ederiz , bu koda Binär kod denir (Binare=iki , yani ikilik sistem) iste bu kodda bir bit ya 0 yada 1 olarak yeralir.Dolayisiyla islemcinin karmasik yapisi aslinda bukadar basittir, ve bilgisayarlarin sadece 0 ve 1 den anladiklari söylemi buradan klaynaklanir. kaynak: Technische Universität berlin yayinlari ceviri: velociraptor

Benzer Başlıklar

1. Nasıl oluyor bu ADSL işi yaa..
    efekartal tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 17.11.2006, 00:05
  2. xp ye format nasıl oluyor
    alexjoe_2003 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 27.10.2005, 21:21
  3. nasıl oluyor?
    isaac_newton tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 11