PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
18 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Unhappy Regedit, Görev yöneticisi Engellendi

Arkadaşlar bilgisayarıma flash bellekten dosya atmıstım bir yerden. Eve geldim nod32 auorun virüsünü fln buldu sildi. Bende güvenerek flash belleği açtım. Bİr de ne göreyim görev yöneticisi açılmıyor. Regedit açılmıyor. (Açılmıyor derken kullanıcı tarafından devre dışı bırakıldı diyor.) Bazı msi yükleyici dosyaları açmıyor. Daha neler oldu keşfedemedim. Google da falan arattım. gpedit.msc fln diyorlar. Zaten biliyordum. Denedim. Görev yöneticisi açılıyor fakat 1 sn sonra tekrar kapanıyor. Regeditte aynen öyle. Yani virüs tekrar devredışı bırakıyor. Bu arada söylemeyi unuttum; Anti-Virüs yzılımını devredışı ediyor, Güvenlik duvarını devre dısı bırakıyor. 2 kez format attım. Ad-aware, combofix,HiJackThis, vb yazılımları denedim siliniyor. Tekrar aktif oluyor. PC hesap makinasına döndü. Arkadaşlar gecenin bu saatinde önemli bir sebepten dolayı sizlerden yardım istiyorum. lütfen bilen ya da önerisi olan yazsın. Konunun uzunluğundan biraz basınızı ağrıtmıs olabilirim kusura bakmayın. LÜTFEN YAZI COK UZUN DİYE OKUMA ZAHMETİNDEN KAÇINMAYIN.

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2007

Format atmana rağmen hala geri geliyorsa diskin mbr bölümüne bulaşmış demektir.Format ekranında C: D: yi gördüğünde sadece C: ye gel o bölümü sil sonra geri gelip bölümlenmemiş alanın üzerine gel bölüm oluştur de disk boyutunu ellemeden enterla C: geri gelsin sonra biçimlendir xp kur..
    En son clickonline tarafından düzenlenmiştir: 18.04.2009 23:56

Evet. Diğer bölümü de formatlayacaktım fakat dosyalar çok büyük ve hepside gerekli. Yedeklemem çok zor (imkanım da yok). MBR bölümüne nereden ulaşacağım, nasıl sileceim. Açıklarsan sevinirim "clickonline". (Dostum seni bu foruma admin ya da moderatör yapmaları gerek hızır gibisin )

click... mbr ye falan bulaştığını sanmıyorum. Tipik bir autorun vakası.
    tyfn26 kardeşim iyi hoş diyorsunda çözümü o kadar basit değil, hele bu saatte. Senin daha önce de keylogger problemin vardı ve hala Nod32 yi pc de antivirüs diye saklıyorsun. Gerçekten çözüm istiyorsan sana cevap yazanların hiç olmazsa bazı mesajlarını okusan eminim kendi sorununu çözecek duruma gelirsin.

selamlar...
    Windows XP işletim sisteminin CTRL+ALT+Delete tuş kombinasyonu ile çalışan görev yöneticisinin aşağıdaki hatayı vererek çalışmaması sorunu bugünlerde birçok kullanıcıyı rahatsız etmesi ve konu hakkında birçok başlık açılması üzerine böyle bir konu açmayı uygun gördüm.
    http://img141.imageshack.us/img141/5348/yntc6zg.jpg

Öncelikle;
    başlat çalıştırdan regedit yazarak kayıt defterini açıyoruz.
    ardından aşağıdaki adresi buluyoruz

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\system
    anahtarını açıp disabletaskmgr verisini 0 olarak değiştiriyoruz.

http://img141.imageshack.us/img141/3848/yntc26um.jpg

artık görev yöneticinize kavuştunuz...
    Fakat böyle şeylerin tekrar olmaması için spyware doctor,ashampoo antispyware ve de SpyBot programlarını sisteminize kurmanızı güncellemenizi ve ardından da bir tarama yapmanızı tavsiye ederim...

Benzer Başlıklar

1. XP PRO da Görev Yöneticisi,Regedit ve Msconfig SORUNU
    demetin tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 05.08.2009, 20:16
  2. Regedit ve Görew Yöneticisi anında kapanıyor
    kraltony tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 25
    Son Mesaj: 09.11.2008, 18:01
  3. görev yöneticisi
    kareteciben tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4