Arkadaşlar Phoshop CS4 de eb tasarımı yaparken köşeleri yuvarlak yapma:(( yardım -
04.07.2009, 15:20
Arakadşlar ben bi dikdörtgen koyacam sayfama ama köşeleri yuvarlak olacak..Yapıyorum yapıyorum olmuyo önce LAyer dan new deyip layer via copy diyecem orası pasif durumda ama alttaki layerlarda background deyip Layer--> new--> layee via copy dediğimde oluyo fakat sonradan kesdiğim yerleri kaydedemiyorum tek başına...( yardım lütfen
Transparan sayfa aç. Köşeleri yuvarlak olan şeklini çiz. .PSD olarak kaydet. Başka türlü kaydedersen boş kısımlar beyaz olarak görünür.
KArdeş ben bu köşeleri kopyalayıp kaydedip dreamweaver da açacam orada birleştirecem..Ama Photosgop bilgim az..Şunu bi açıkca anlatsan Transparan sayfa nasıl acacam..Psd ne oluyo ve nasıl kaydedecem :S((
PSD, üzerinde istediğin zaman değişiklik yapabileceğin resim dosyasıdır. Photoshop'a özel uzantıdır. Resimler daha kaliteli görünür.
File > New > Background Contents: > Transparent'i seç. OK'ye bas. Damalı bir sayfa açılacaktır. Arka plana hiçbir renk, desen felan verme. Sadece köşeleri yuvarlak şeklini çiz. Kaydetmek için File > Save As > Untitled-1.psd (ismini değiştirebilirsin, uzantı .psd olarak kalacak). Kaydet'e bas. Sonra Dreamweaver'dan resmi içeri aktar.
KArdeş cevap vrediğin için teşekkürler ama...Köşeleri yuvarlak şekli çizip sonra köşelerini teker tekr kesip Dreamweaver a koyacam...Ben resmi çizitorum daha sonra tek tek kesiyorum köşeleri fakat layer via copy pasif durumda oluyo veya herşeyi yaptıuktan sonra en baştaki layerın gözünü kaldırıyorum seçtiğim köşelerde kayboluyo ekranda dursunki kestiğim köşeler ben kopyalayıp yapıştırıp kaydedeyim..