Vista da aç komutu bazı pencerelerde çalışmıyor. -
05.07.2009, 03:21
Merhaba arkadaşlar,
farkedebileceğiniz gibi PCnet forumlarında yeniyim. Eğer birr hatam olursa beni hoşgörüyle karşılayacağınızı umarım.
Benim yeni aldığım bilgisayarımda bir süredir bazı sorunlarım var, bilgisayarımın markası Lenovo 3000 G530. ilk açtığımda masaüstü arkaplanını istediğim bir resim yaptım o günden beri de masaüstü sağ tıkladığımda kişiselleştirme penceresi açılmıyor. ama bu değişikliği yapmadan önce kişiselleştirme açılıyor idi.
sadece kişiselleştirme penceresi değil, başlat menüsünden seçebileceğim denetim masasındaki diğer seçenekler de açılmıyor, örneğin güvenlik sekmesini açıyorum ama güncelleştirmeyi denetle dediğimde farklı pencerede açılması gereken komut listesi açılmıyor. vista nın yuvarlağı çıkıp kayboluyor ama hiç bir değişiklik olmuyor. bu işlemler yapılırken harddiskimin ışığı da yanıyor, yani komut iletiliyor ama işlem gerçekleşmiyor. bilgisayarcıma sorduğumda vista nın tekrar yüklenmesi gerektiğini söyledi ama şu an buna ayıracak param yok. benim acil sorunum geri dönüşüm kutusunun masaüstünden silinmesi, arkadaşım yanlışlıkla sildi. normalde sağ tıkla kişiselleştirme masaüstü simgelerini değiştir den düzeltebileceğim bu olayı kişiselleştirme açılmadığı için yapamıyorum. sistem geri yükleme penceresi de açılmadığı için ancak güvenli kip te açıp yapabiliyorum ve ne yazık ki yeni yeniden bulamayacağım programlar yükledim bugün bilgisayarıma. sistem geri yükleme yapmak istemiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim, uzun mesaj için özür dilerim.
Başlat/Denetim Masası/ Program ekle kaldır da sol sutundan yüklü güncelleştirmeleri görüntileyi seçiyoruz. orda windowns search 4.0 var kaldırıyoruz restart atıyoruz sorun halloluyor. bende şimdi yaptım sorun çözüldü. o götürdüğün serviste para alacak yer arıyormuş bence bir dahaki sefere başka bir servis bulmalısın
En son dita tarafından düzenlenmiştir: 22.08.2009 04:31
Benim bilgisayarım da Lenovo 3000 G530. Vista'da bazı komutlar (kişiselleştirme gibi)bende de açılmıyordu. Haftalardır bunu çözmeye çalışıyordum. Sayenizde az önce sorunu hallettim. Allah razı olsun Dita, sana da teşekkürler Mervem_y.