Mrb arkadaşlar pc simde son 7 aydır çok ciddi bir sorun var pc başlarken bios ilk intel simgesi beliriyor normalde yoktu ve altında setup için tab a basın yazıyor bişeye tıklamıyorum onu geçiyor bu sefer cmos checksum error defaults loaded yazıyor alttan f1 tıklayın diyor bekliyorum geçmiyor mecburen tıklıyorum geçiyor ama windows açıldığında pc ilk aldığım tarihe dönüyorr yani 2002 ye ve pc %50 daha yavaş daha önce forumlarda okuduğum kadarıyla bios u default ettim olmadıı format attım olmadı gene çıkıyor napıcam bilemiyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşkler
En son hun_ter tarafından düzenlenmiştir: 05.07.2009 15:07
Bu ciddi bir sorun değil, sadece bios sıfırlanmış. Tarih konusunu pc açıldıktan sonra sağ taraftaki saatin simgesini açarak ayarlayabilirsiniz.
Bios değerleri varsayılanda değilse, pc açılırken uyarı aldığınız ekranda ''F1'' ''DEL'' vb. seçenekleri görmelisiniz. Buradan bios ile ilgili olanı seçerek (DEL) bios menüye girebilirsiniz. Buradan Load Bios Default seçeneği ile varsayılan değerlere geri dönebilirsiniz. Bazı anakartlarda F5, F7 gibi farklı tuşlarla aynı işlem yapılabiliyor. Bios menüsünde yaptığınız değişiklikten sonra F10 a basıp Y/N şeklinde çıkan uyarıyı onayladıktan sonra çıkabilirsiniz.
İntel simgesinin çıkması da bios değerlerinin varsayılan olmasından kaynaklanıyor ve normali de bu şekildedir zaten. Yine bu simgeyi (sanırım adı ..logo gibi birşeydi) bios tan ilgili ayarı disable yaptığınızda görmezsiniz.