PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
1 sonuçtan 1 - 1 arası sonuçlar

Exclamation Pcyi bekleme moduna olan virüs,zararlı yazılım?rar uzantılı sıkıştırılmış dosyada

Dün gece netten sıkıştırılmış rar uzantılı dosya indiriyordum.Aniden pcde garip şeyler olmaya başladı.Kaspersky 6.0.837 trial kullanım antivirüs ve superantispyware free olmasına rağmen herhangi bir ikaz da gelmedi.Yaklaşık 40 tane winrar sayfası açıldı explorerde mozilla firefoxda çalışmama rağmen.Webden indirdiğim her dosyayı antivirüsle taratıp açmama rağmen ben henüz açmadan otomatik olarak winrar açılıp zararlı bir yazılım devreye girdi! Ekran titreşmeye,mouse sağ tuşu çalışmamaya vs başladı.Pcyi bekleme moduna almaya çalıştı o zararlı yazılım.Hemen reset attım.Güvenli modda açmaya çalıştım olmadı.Modemi çektim pcyi yeniden başlattım.Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler dedim kota yönetimini etkinleştirdim,kota sınırını aşan kullanıcılara disk alanı vermeyi işaretledim,1 kb'a düşürdüm.Hemen sonra Kaspersky antivirüsle tarattım.Freefixer ile tarattım.Evidence Eliminator programı ile quickly modda temizledim.Temp dosyalarına sızdığını düşündüğüm için.Sonra tekrar güvenli modda açmayı denedim oldu.Bu rar uzantılı sıkıştırılmış dosyalarda böylesi durumla karşılaşan oldu mu acaba?Nedir bu,hangi virüstür?Mücadele şeklimiz nasıl olmalıdır?Bu konuda şahsi tecrübesi,görüşü olan arkadaşlarımızın değerli yorumlarını bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum.

Benzer Başlıklar

1. beep.sys ve birkaç dosyada virüs
    destere tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 13.08.2009, 03:00
  2. Bilgisayar bekleme moduna geçince geri açılıyor
    mildemir tarafından Windows XP forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 23.08.2008, 19:46
  3. winrar uzantılı dosyada parola
    drjekyll tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5