PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
15 sonuçtan 11 - 15 arası sonuçlar
    Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

Alıntı Orijinalini Gönderen: bykardelenn Mesajı Görüntüle
    Şöyle söyleyeyim sana: Sen bir dosyayı sildiğinde dosya tamamen silinmez, sen sadece görüntüsünü silmiş olursun. Üzerine başka bir veri yazılana kadar dosya diskinde durur. Yani bir programla bu dosyayı tekrar getirebilirsin...
    Doğru.

... Cleaner görüntüsünü sildiğin bu dosyayı tamamen siler. Bundan sonra bu dosya tamamen silinmiş olur. Cleaner tam aradığın prograM
    Yanlış çünkü HDD'den silinme fiziksel bir olaydır. Ayrıca nasıl silinirse silinsin her zaman geri alınma ihtimali vardır. Kullanılan metodlar ve kurtarma yüzdesi silinen verinin önemine göre değişiklik gösterir. Mesela sıradan bir filmi silerseniz en fazla EASEUS tarzı bir programla kurtarmaya çalışılır ve üzerine birşeyler yazıldıysa başarısız olursunuz. Ama ne bileyim yeni bir tür enerji üretim şekli vs. bulup dosyayı silerseniz, emin olun ne yaparsanız yapın o dosyayı geri getirirler Bildiğim kadarıyla NASA eski HDD'lerini eriterek imha ediyor çünkü yanmış hatta çekiçle ezilmiş, matkapla delinmiş HDD'lerden bile sınırlıda olsa veri kurtarıldığını, en azından bu işi yapan piyasa şirketlerinden bazılarının kurtarırız dediklerini biliyorum. 7-8 sene önce bir HDD sorununda görüştüğümüz şirket, üzerine 4-5 yazıma kadar kurtarabildiklerini söylemiş ve fiyatı neredeyse 1000 dolarlardan açtığı için vazgeçmiştik.

Alıntı Orijinalini Gönderen: DETONATOR Mesajı Görüntüle
    [...] Bildiğim kadarıyla NASA eski HDD'lerini eriterek imha ediyor [...]
    NASA'nın böyle yapıp yapmadığını bilmiyorum, fakat bu yöntemin farklı bir nedeni olabilir: Devre dışı kalan sektörler (Konu: REALLOCATED SECTORS!) Bozuk görünen sektörlerin bir kısmında geçerli şifre / şifreler olabilir ve bunları 'kurtarmak' mümkün olabilir. Biliyorsun FORMAT / LOW LEVEL FORMAT ile bu sektörleri silmek mümkün değil. (Flash disk ve SSD için benzer bir mantık geçerlidir)

7-8 sene önce bir HDD sorununda görüştüğümüz şirket, üzerine 4-5 yazıma kadar kurtarabildiklerini söylemiş ve fiyatı neredeyse 1000 dolarlardan açtığı için vazgeçmiştik.
    Firma kafadan atmış olabilir. Böyle bir yöntemin eski 10 - 8 - 5,25 inç floppy diskler için geçerli olduğunu biliyorum, fakat HD için bunu duymadım.

Katılım Tarihi
    2011
    Yer
    Anadolu'dan...

Yani ne yaparsak yapalım, dosya kalıcı olarak silinmeyecek Gerçekten gerekmedikçe hiç silmemek daha mantıklı duruyor o zaman.

Doğru.

Yanlış çünkü HDD'den silinme fiziksel bir olaydır. Ayrıca nasıl silinirse silinsin her zaman geri alınma ihtimali vardır. Kullanılan metodlar ve kurtarma yüzdesi silinen verinin önemine göre değişiklik gösterir. Mesela sıradan bir filmi silerseniz en fazla EASEUS tarzı bir programla kurtarmaya çalışılır ve üzerine birşeyler yazıldıysa başarısız olursunuz. Ama ne bileyim yeni bir tür enerji üretim şekli vs. bulup dosyayı silerseniz, emin olun ne yaparsanız yapın o dosyayı geri getirirler Bildiğim kadarıyla NASA eski HDD'lerini eriterek imha ediyor çünkü yanmış hatta çekiçle ezilmiş, matkapla delinmiş HDD'lerden bile sınırlıda olsa veri kurtarıldığını, en azından bu işi yapan piyasa şirketlerinden bazılarının kurtarırız dediklerini biliyorum. 7-8 sene önce bir HDD sorununda görüştüğümüz şirket, üzerine 4-5 yazıma kadar kurtarabildiklerini söylemiş ve fiyatı neredeyse 1000 dolarlardan açtığı için vazgeçmiştik.
    ben geri getirememeyi zaten basit progrmal için söylemiştim. Yoksa, kriminal incelemelerle çok eski dosyaların geri getirildiğini biliyorum. Hatta Ergenekon davasında bu şekilde deliller de bulunmuştu Ama arkadaşın verileri bu kadar kriminal olmadığını farzettim, çok da yanlış değilimdir herhalde
    İntel 2500k / MSI P67A-GD 65/ Gigabyte nVIDIA Fermi GTX460 oc /G.SKILL Ripjaws 4gb 1600 mhz 6-8-6 /Western Digital Caviar Black 1 tb 64 mb / Aerocool PGS Vx-9 Pro 730W / LG Ns50 DVD-R /Acer s221HQLBD 21.5 inch Full Hd Led Monitor/ Microsoft Klavye-Mouse / Premier Home Theatre 5+1

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

ben geri getirememeyi zaten basit progrmal için söylemiştim. Yoksa, kriminal incelemelerle çok eski dosyaların geri getirildiğini biliyorum. Hatta Ergenekon davasında bu şekilde deliller de bulunmuştu Ama arkadaşın verileri bu kadar kriminal olmadığını farzettim, çok da yanlış değilimdir herhalde
    O yüzden normal kullanıcılara hep Shift+Delete'i öneririm. Tabi HDD'de uğruna ölünecek birşeyler varsa orasını bilemem

Benzer Başlıklar

1. nod32'nin trojen olarak gördüğü dosyayı temiz göstermek
    Sauron tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 21.05.2010, 22:33
  2. dosyayı hex olarak açmak
    DeepDarK tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 02.05.2010, 12:22
  3. büyük boyutlu dosyayı mail olarak yollabilirmiyim?
    rebel_ tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 23.02.2009, 21:29
  4. İ.E'yi kalıcı olarak kaldırmak..
    musti_7777 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 03.02.2006, 14:06
  5. bir dosyayı üzerine tıklayıp e-mail olarak gönderemiyorum
    hakanergul tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 01.08.2003, 12:33