PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan xp de bazı oyunlar çalışmıyor

windows xp yi 2-3 aydır kullanıyorum bazı oyunları çalıstıramıyorum.direct x 8,1 ve 9,0 i denedim fakat sorun çözülmedi.yardım ederseniz sevinirim...

evet. herkes bazı oyunları çalıştıramıyor. yeni çözümünü de kimse tam olarak bilmiyor. belki service packleri yüklersen sorun çözülebilir ama garanti veremem.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

selamlar...

XP'de hangi oyunları çalıştıramıyorsun isim verebilirmisin?

bazı oyunları çalıştırmak için exe 'sine sağ tıklayıp uyumluluk tabından win9x serilerini seçebilirsin gerçi ben bugüne kadar bunun bi işe yaradığını görmedim ama..
    fakat windows update sitesinde bu özellik için bir güncelleştirme var uygulama uyumluluk günc. diye belki bunu yüklersen windows daha etkin kullanabilir bu özelliği...

birde istersen oyunun üretici-yapımcı firmasının web sitesine bak
    yada www.megagames.com adresine bak aradığın oyunun yamasını bulabilirsin ve XP de oyunu çalıştırabilirsin
    mesela ben Midtown Madness 2 deki sorunu böyle çözmüştüm..

iyi çalışmalar.....................

Varsayılan Re: xp de bazı oyunlar çalışmıyor

Alıntı Orijinalini Gönderen: necatipamuk
    windows xp yi 2-3 aydır kullanıyorum bazı oyunları çalıstıramıyorum.direct x 8,1 ve 9,0 i denedim fakat sorun çözülmedi.yardım ederseniz sevinirim...
    bazı oyunların exeleri ile ilgili bi sorun var bazı cd lere eksik kayıt cıkıyo orjinalda olsa tabi bide xp nin bazı konularda anlamsız hatalar veriyo ve oyunların birazını acmıyo sizinki gibi benim size tavsiyem win 98 i kullanın ben bir bilgisayarcıyım ve tum yazılımları denedim en iyisi win 98 sende onu kullanırsan sorunun ortadan kalkacagına inanıyorum hadi kolay gelsin
    :lol:

XP lerin bazı oyunları desteklemediği doğru bunu için Microsoft service pack yaptı bunu yüklersen sanırım bazı oyunlar için problemin çözülecek lakin Xp lisanslı değilse yükleyemezsin o zaman dedikleri gibi 98 kullanman gerekir.

Benzer Başlıklar

1. Bazı uygulamalar çalışmıyor
    beyto_16 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 28.01.2007, 23:22
  2. oyunlar çalışmıyor
    HUNTER008 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 17.06.2005, 19:21
  3. Bazı oyunlar bilgisayarı kapatıyor
    ExTReMiTy tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 18
    Son Mesaj: 23.05.2005, 13:15
  4. Bazı oyunlar açılmıyor?Sorun anakart mı?
    Coolzorg tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 10.08.2004, 00:23
  5. WinXP'de bazı oyunlar çalışınca ekran siyah oluyor
    yetermi tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 20.05.2003, 08:51